F.C.Hereos
1 januari '09
Plats: Mosebacke
T-bana: Slussen
Tid: 19-02
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Flower People Det har inte gått lång tid alls sedan Flower People sist gästade Fight Club, men de har inte legat på latsidan direkt. Nyligen kom man hem från en festival i Norge, där man med sin 60-70-tals psykadelika spelade med "99 norska metalband".
- Vi repar på en ungdomsgård som heter Black Sheep och de tar dit band i ett samarbete. Så vi fick spela på den här festivalen. Och så var det metal - och vi. .
Bandets Hemsida 20:00 Eventuellt Transformers - Det började som ett missförstånd när jag sa något jag inte kommer ihåg och Arvid uppfattade det som Eventuellt Transformers. Då så slog det en knut i magen.
Trions musik improviseras fram helt och hållet och beskrivs, efter en stunds diskussion, ungefär som att Lukas Moodyson stängts in i ett maskinrum, och trots att han vill ut samtidigt vill stanna kvar. För att få inspiration.
Bandets Hemsida 20:30 Lands Syskonen Joel och Sara bestämde sig för blott ett år sedan att börja spela ihop. Där och då tillkom även Tobias och Johan, som kompletterade kvartetten Lands. Ett alternativt melodiskt rockband från Stockholm, som inte räds nyårsdagen.
- Först tänkte vi "fan det kommer inte en jävel". Men sen tänkte vi att alla kommer vara precis lagom bakfulla och bara vilja ha nån bärs. Folket som kommer är där för musiken.
Bandets Hemsida 21:00 Frukost Med Liberace Frukost med Liberace tog sitt namn sedan man spånat efter ett "riktigt popigt namn" och enats om att Liberace nog var lite av en popguru. Och den inställningen finns till viss del även i musiken, som de själva beskriver som rätt rolig. Svenskspråkig råare pop mot en matta av skrammelgitarrer.
- Vi har rätt vardagliga texter med glimten i ögat, ganska rakt på sak. Och visst är texterna viktiga, ibland blir det nästan som man skriver musiken efter texterna på nåt vis.
Bandets Hemsida 21:30 Pineapple Sue - Vi spelar väl poppunk, Green Day kallade sig det och det lät ju bra. Men pop låter så dåligt, då tänker man på Britney Spears och Backstreet Boys, där det inte är några riktiga instrument med någonstans. Britney-punk kanske? Haha.
Musiken i sig är annars väldigt lättlyssnad och angränsar till skatepunk utan att för den sakens skull Vara skatepunk. Just nu jobbar man på ny ep och inför kvällen utlovas "full ös - medvetslös".
Bandets Hemsida 22:00 BK Mållgan BK Mållgan är ett band som gärna undviker att hamna i samma träsk som många andra svenska band, och som tycker det är larvigt att försöka vara något man inte är. Istället är man ett genuint ärligt gäng på fyra kompisar som spelar svenskspråkig skränpop som fått växa fram egen hand.
- Förut var det mer konkreta texter men det är inte riktigt så längre. Nu kan man egentligen tolka de precis som man vill, beroende på vilken fas man är i.
Bandets Hemsida 22:00 Bad Hairday Monde Yeux gillar Frankrike och beskriver sin musik som burlesk franskpop med inslag av Beirutinfluenser. På scen tar även ett dragspel plats samt en ukulele, och särskilt för FC- spelningen även en xylofon. Trots de många olika instrumenten påstår man sig inte behöva repa särskilt mycket. Bandets Hemsida