F.C.Heroes <3 ACE
26 december '08
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Sound Of Trains & Aeroplanes Detta Stockholmsband träffades redan på gymnasiet och tog sitt namn efter en fin t-shirt. Och gillar du melodiös rock såsom Brand New och Jimmy Eat World är dessa sannolikt något för dig.
- Sist vi var på Fight Club spelade vi på Mosebacke, och sedan dess har vi faktiskt varit med i Bandkampen. Lite som Idol fast för band, som går på fyran nästa år.
Bandets Hemsida 20:30 Vital Addiction - Vad vi spelar? Det är lite rockigt, lite popigt, och nästan lite amerikanskt. Men det är ju ungefär som att fråga en målare om sin favoritfärg.
Stockholmsbaserade Vital Addiction är nu äntligen tillbaka på Fight Club, och den här gången på Allhuset. Tanken är att ge publiken "orgasm i deras ear pussys", och man låter hälsa att man är "asgrymma på stagedives". Så man kan väl lätt konstatera att det kan sluta precis hur som helst. Dumt att missa kanske?
Bandets Hemsida 21:00 Dirty Cannibal Peasants Hiphopgruppen DCP bildades för rätt exakt fem år sen, sedan två av bandets fyra medlemmar (Nikodeamus, Scumboy, DJ Technical & Burlin) delat en lägenhet.
- Vi ligger väl kanske inte 100% rätt i tiden med vad som spelas på typ MTV, men det skiter vi faktiskt i. Det är nästan lite sorgligt att det inte finns nån konkurrens i Sverige, men skulle vi hitta några som lät som oss skulle vi bli skitglada.
Bandets Hemsida 21:30 Come On Like Gangbusters Come on like gangbusters tog sitt namn från de organiserade grupper som under 20-talet sprängde kriminella organisationer i USA, och som därför också kom att bli synonymt med något effektivt och bra. Precis som bandets musik; energiladdad rockmusik med klara brittiska influenser.
- Vi håller inte på med så jävla mycket spex och sånt. Inget jävla nonsens. Vi försöker bara göra bra låtar och lägga energin där.
Bandets Hemsida 22:00 Klubb ACE *** INDIEGOLVET ***

DANIEL ÖHRN (ACE)
PETER RYCKERT (BABA SONIC)
PELLE TAMLEHT (THE SUNSHINE)

Den här gången flyttar vi indiegolvet till det stora dansgolvet och vi har bjudit in några av Stockholms bästa indie-djs för att fylla det gigantiska rummet till bristningsgränsen.

Den första vi bokade var Peter Ryckert som kört sin klubb Baba Sonic i över 7 år. Folk köar i timmar varje vecka och det har dansats till Håkan, Smiths och andra indieklassiker i över 350 onsdagar i källaren vid Mariatorget!

Sedan var vi självklart tvungna att boka Pelle Tamleht som gjort några fantastiska spelningar på senaste tiden. Pelle har en lång historia i Stockholms klubbliv. Han började spela skivor med det klassiska Bomben-gänget, sen startade han bandet The Sunshine som i skrivande stund håller på att ta över världen. Och som inte det vore nog så skriver han även för Nöjesguiden. En renässansmänniska helt enkelt.

*** ELECTROGOLVET ***

KORNÉL KOVÁCS (Ficks, P3 Dans)
LEO LINDQVIST (Konstig Klubb)

Inne på lilla golvet får vi besök av Kornél Kovács som är en av våra favorit-djs. Han har spelat techno och house regelbundet på klubbar i Stockholm och övriga Europa sedan 2005, samt skrivit om elektronisk musik för tidningar som Sonic, Nöjesguiden och Rodeo. Till den här kvällen har han lovat att lira ett specialset som kommer få alla att go bananas. Dessutom blir det strobb och massor med rök.

Leo Lindqvist från Konstig Klubb värmer upp golvet innan med electrobangers och mörk techno.