Fight Club
4 december '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Pranks - Ett värdelöst bandnamn egentligen, men vi behövde ett jättesnabbt eftersom vi inte bestämt oss för ett innan. Och då sa Mats "okej, the Pranks".
Detta var för snart två år sedan, då Adolf Fredrik-rockarna i The Pranks erbjudits att delta i en tevereklam för JC. Sedan dess har mycket hänt och i kväll tar man an scenen som ett av Fight Clubs yngsta band någonsin. Och det låter bra, väldigt bra. Så missa icke!
Bandets Hemsida 20:00 Vackra Förlorare Det var när Vackra förlorares alterego David Josephsons band lades på is och den tidigare tanken av att få uttryck för sitt eget skapande, som gitarren åkte fram och kvällens sevärdighet blev ett faktum. Texterna är sedan ett år tillbaka helt och hållet på svenska och grundtonen är given.
- Det blir ganska mycket melankoli ibland.
Bandets Hemsida 20:30 Den Fria Ensemblen - Jag och en kompis satt och att skämta med varann, och så tänkte vi att vi kanske skulle bilda ett band eller nånting. Först tänkte vi heta "Jag är så totalt jävla förbannad", efter "Totalt jävla mörker", men så satte vi dit nya ord hela tiden.
Så förklarar bandets frontfigur Elias vad som på förhand väl måste anses vara kvällens mest uppseendeväckande namn. "Den-fria-ensemblen-duo-jag-är-så-totalt-jävla-förbannad-teatern-gänget". Och inte är musiken sämre heller. Det hela är i grunden folkmusik som på vägen slagit an cowboykulturen och mixat dessa komponenter med "lite polka och klassiska valstretakter".
Bandets Hemsida 21:00 Jocke Sandahl "Jag vet inte vad de tänkte på, men de döpte mig till Joakim. Min stora syster kallade mig chocke, men i bredare kretsar blev Jocke socialt accepterat först när filmen "Sökarna" kom ut 1993. Jag är en bättre människa än Jocke i Sökarna. Min musik strävar åt det eteriskt melodiska." Bandets Hemsida 21:30 Frantic Sunday Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:00 Let's Say We Did - Det finns ingen historia bakom namnet alls, tanken var att det inte skulle betyda något. Musiken får tala och musiken i det här fallet är vanlig melodiös rock med lite countryinfluenser.
När Let's say we did stod inför en spelning på Rookiefestivalen nyligen valde man att helt byta namn och musik för att få sig en välförtjänt nystart. Alltsammans är därför väldigt nytt, och färskt, så för dig som gillar bra, smått dansant, rockmusik får helt enkelt inte missa detta.
Bandets Hemsida