Fight Club
3 december '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Redout Namnet i sig, Redout, är i grunden en term för gravitionsändring. Dessa herrars musik däremot är "inte så mycket punk", utan mer rätt känslosam, nästan melankolisk, rock som inte helt osökt för tankarna till förebilder såsom Coldplay och U2. Och likt sina föregångare är musiken rätt stor i rocken.
- Det är ju inte pampigt, men ibland känns replokalen lite för liten för själva musiken.
Bandets Hemsida 20:00 La Projeqtue Historien är lång och utlämnande, men börjar i ett sensomrigt Paris för två år sen, där tre nätdejter enades över en och samma tjej och så småningom blev La Projeqtue. Ett funkigt jazzband som gör allt annat än att hålla tillbaka.
- När vi haft spelningar brukar folk komma upp efteråt och säga "fan va härligt att ni har ett groove i låten och inte bara matar på".
Bandets Hemsida 20:30 My Dezert - Vi är lite som en landsväg i Arizona. Otroligt vacker men också enformig.
Och det skulle man väl kunna säga är en rätt talande beskrivning för bandet, som vidare förklarar sin musik lite som ett möte mellan Neil Young och Audioslave. Efter en längre tids skrivkramp är äntligen dessa rockers tillbaka i matchen och på Fight Club lovas ett rätt minimalistiskt band, som inte försöker göra saker och ting för avancerade och där melodi och rytm helt sätts i fokus.
Bandets Hemsida 21:00 Don't Be Kate! Oj som det svänger. Efter ett års uppehåll är så äntligen Don't be kate! tillbaka, och det ska firas med en spelning under Fight Clubs regi. Därefter väntar en tripp till Hamburg, där man fått kontakt med en bokare med en öppen fascination för skandinavisk electromusik.
- Det började som en rolig grej men sen började vi hänga kvar i skolan efter det att vi slutat, och satt helt enkelt där och repade till skolan stängde. Förstår inte att vi orkade, helt galet. Men det var så vi upptäckte synthar.
Bandets Hemsida 21:30 Impulsiv Livsstil Impulsiv livstil har funnits från och till i närmare två år. Och det var inte förrän man erbjöds vara kompband under en hiphopspelning som stonerrocken förpassades till hyllan och bandet gjorde en musikalisk u-sväng. I dag handlar det uteslutande om funk, hiphop och rap.
- Vi tyckte det var roligare att lira helt enkelt. Det var ju mest stonerrock innan, och så erbjöd vi oss att spela bakom honom, och det är ju mycket roligare än att sätta på ett beat på skiva.
Bandets Hemsida 22:00 Bad Hairday Det drygt två år gamla bandet spelar 60-tals pop med moderna, lite ”brittiska” toner. Det är glatt med lite melankoliska inslag berättar de.
- Förhoppningsvis blir det här en kväll med mycket dans och ett glatt humör säger bandet, som brukar ladda upp för en spelning genom att äta en stor burk med gröna oliver.
Bandets Hemsida