Fight Club
2 december '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 leChuck Namnet är i sin helhet taget från en zomepirat i dataspelet Monkey Island. Men där och då går datorspelsvärlden och hårdrockarna i le Chuck skilda vägar. Bandet i sig är lite av detta kompisgängs hobbyprojekt, men för det inte sagt att man plojar. Istället bjuder man sin publik på en härlig scenshow med mycket energi och röj.
- Vi är administrativt helt värdelösa, men vår musik är ämnad för livescenen. Vi är ett liveband som sällan spelar inför publik, helt enkelt.
Bandets Hemsida 20:00 The Fester The Fester är inte som andra band. Dessa festliga poprockare har nämligen inte gjort en spelning sedan Fight Club 2006. Och man har heller inte för avsikt att ha någon mer spelning efter i kväll. Det är därför nu eller aldrig för den stockholmska publiken.
- Antingen så blir det sista eller så blir det typ första, vi får väl känna hur det blir. Men troligtvis blir det sista och därför är det ju också sista chansen att få se oss.
Bandets Hemsida 20:30 Dynamo 77 Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Confess När Confess i kväll går upp på Stampens scen gör man det för allra första gången. Kvällens spelning är nämligen dessa hårdrockares debut, och detta trots att man funnits sedan 2006. Men det hela har förstås sin naturliga förklaring.
- Vi startade 06 eftersom vi precis börjat spela och ville starta ett band. Men då spelade vi bara covers, och det var inte förrän 2007 det blev nåt på riktigt. Det har tagit ett tag nu att hitta rätt medlemmar, vi är bland annat inne på vår fjärde trummis. Men vi har letat efter det perfekta.
Bandets Hemsida 21:30 Lands "Lands är ett band som spelar oförsåtlig rock, Du lyssnar på oss och känner Dig som en gitarr som någon drämmer in i en vägg, ja, flisorna far åt alla håll men försvinner ändå inte, tvärtom syns de tydligt i ljuset - alla spotlights är riktade mot dem - och landar faktiskt i en samlad hög så att gitarren ännu går att spela på, den gick alltså aldrig sönder, den drämdes inte ens in i väggen, den flög snarare ut på gatan och svävade iväg så att också gatlyktorna tvingades vända sig mot den, och ovanför gatlyktorna - och ovanför topparna av höghusen som precis syns lite - skymtar en sjudande måne som just blir hel, och därmed slukar hela instrumentet. Men inte bara det här instrumentet, utan alla instrument." Bandets Hemsida 22:00 Pet Salad - Drömspelningen? Nånstans med en massa gratiswhiskey.
Pet Salad är utan att säga för mycket Åkersbergas eget Nirvana. Musikstilen är därför följdaktligen grunge, och alltihop startades av en ren slump för snart två år sedan. Och sedan dess har bandet hunnit med en hel del; bland annat att kvadda ett tak med enbart en gitarr för att sedan fly undan notan. Så var uppmärksamma i kväll!
Bandets Hemsida