Fight Club
1 december '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Septic Remains När jag för enkelhetens skull frågar om musiken får jag svaret "dödsvackert" av dödsmetalbandet Septic Remains. Ett band som uppstod sedan ett rejält fylleslag på Ängbybadet och som mot sin egentliga vilja gjort sig ett namn efter ett uppmärksammat bråk efter en spelning.
- Det var en snubbe som stod och skrek att vår musik sög på en rätt så stor spelning och då snelackade Love och spöade skiten ur honom efteråt. Det här låter ju skitdåligt, men vi trodde där och då att folk skulle komma och se oss bara för att råka på spö.
Bandets Hemsida 20:00 The Formless Allt började i ett gemensamt Arch Enemy-intresse men kom snart att bli något helt annat. I dag är man istället mer öppna och musiken som spelas är enligt de själva nån slags melodisk dödstrash. Snart kommer bands nya singel Through Ashes, och man är övertygade om att det finns en framtid både för bandet och musikscenen överhuvudtaget.
- Det är värt att satsa på eftersom musiken är på uppgång. Och vårat mål är att krossa alla andra, även om vi inte försökt så mycket än och haft dåligt med gig . Men vi har mest jobbat med att skriva så mycket som möjligt. Men lyssnar man bara i replokalen så...
Bandets Hemsida 20:30 Rat Riot Rat Riot är ett gäng på tre vänner, varav två nära besläktade, som spelat i hop ett längre tag men som i somras valde att slänga om rollerna sedan bassisten hoppat av och indirekt tvingat Jonas att ta över basen. Musiken i sig är intensiv, men för den sakens skull ingen så kallad "riffrock", även om rötterna finns på främst 60- och 70-talets rockscener.
- Vi lärde känna varann för sex år sen, kanske sju till och med. Då var vi fiender på idrotten under fotbollslektionerna. Och jag brukade fälla Jonas för att han var bättre.
Bandets Hemsida 21:00 Tension Grace Tension Grace spelar vad man i det närmaste kan beskriva som sydstatsrock. Bluesbaserad rockmusik med moderna influenser, som till en början började som ett sidoprojekt till ett annat band som Jocke spelade med för stunden. Men då bandet för ett och ett halvt år sen slängde in en bassist kändes det plötsligt mer seriöst.
- Vi spelade in en skiva tidigare i år och hade releasefest i slutet av juni. Och vi har försökt få ut så mycket som möjligt på egen hand, och det känns som en riktig nystart.
Bandets Hemsida 21:30 Punch Of Peace - Vi började redan i sexan, tidigt pre-tonårsflum. Sen har vi liksom behållit vårat namn på grund av ironin. Vi ville inte heta Super death war slater som alla andra band heter, så vi kände för att vara lite orginella. Det anspelar väl inte på nån särskild musikstil förutom reggae, och det är så långt i från oss man kan komma.
Och det stämmer verkligen. Punch Of Peace spelar istället "metal med väldiga hårdrocksinfluenser". Det är drivigt och väldigt varierande, men trots detta finns en röd tråd som bandet tydligt följer. Nu väntar ett svettigt schema för killarna och publiken på FC kan förvänta sig en hel del drag.
Bandets Hemsida