F.C.Heroes <3 ACE
28 november '08
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 100 kr
Förköp: 80 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Quarter House - Musiken är det enda meningsfulla i en vardag full av tristess och prestationsångest.
Fundamentet Stirling byggdes idag för ca två år sedan, och sen dess har det bara fortsatt och utökats. Vi på Fight Club kommer få att höra dem lira hardsoul med influenser av allt ifrån Tom Waits till R.Kelly.
- Att gå upp på scen och lira live är som att repa, efter spelning förväntar vi oss skivkontrakt säger de och skrattar!
Bandets Hemsida 20:30 Contagious Nyligen släpptes en demo i Contagious namn, och även om dess låtar varierar substantiellt så är huvudkomponenterna rock, metal och pop påtagliga. Inte så konstigt kanske med tanke på att konceptet är att inte låsa fast sig vid en och samma genre, och istället variera sig så gott det bara går. Annars har bandet funnits i tre år och om hur det ser ut om ytterligare tre skjuter man helt enkelt på framtiden.
- Just nu har vi verkligen, verkligen kul. Och om det skulle skita sig en dag så får man ta det då.
Bandets Hemsida 21:00 Herr Bertrand Äntligen är Herr Bertrand tillbaka! Denna lilla burleska fransktysk som med sitt mysiga vita skägg strosar runt från café till café i 1910-talets Paris. Dess språkrör kommer däremot från stället där allt är "fett med soft" och där "gräset alltid är grönare", nämligen Hässelby. Men några Ken Ring-followers är det inte tal om, istället bjuder man på en svenskspråkig folkpop med lite smått elektroniska inslag. Däremot har man stor respekt för hiphopgrannen
- Ken Ring är nog mer Hässelby än vad vi är. Man kan säga att Ken Ring är kejsaren och Herr Bertrand Brutus.
Bandets Hemsida 21:30 Marble Sun Marble Sun är tillbaka på Fight Club, och den här gången i en aningens ny förpackning. Bandet har nämligen "glidigt in lite på rock n roll" sen sist och jobbar för stunden med demo nummer två. Och till skillnad från många andra rockband skryter man inte om fylleskandaler och drogerotik. Istället delar man på helt andra essensser.
- Vi brukar dricka o'boy efter repen, eller te. Och så kollar vi typ på det senaste South Park-avsnittet som någon tankat hem.
Bandets Hemsida 22:00 Svedberg & The Hillside Stranglers - Jag tänker inte så mycket på vad publiken tycker utan jag är mer självisk när jag skriver. Jag tycker det finns otroligt mycket band som bara spelar rockpop och det är en av många anledningar att se oss. Det kanske är det kaxigaste jag kan säga.
Med ett namn taget från en känd seriemördare under 60-talets Amerika skulle man lätt kunna tro att bandets mantra vore svett, blod och tårar. Så är dock inte fallet, utan i stället försöker man hålla det hela ganska akustiskt utan att för den sakens skull uppfattas som ett singersongwritergäng. Man har internt väldigt olika influenser, vilket också går att urskilja i musiken.
Bandets Hemsida 22:30 Hemlig... ... Bandets Hemsida 21-03 Klubb Ace ***INDIEGOLVET***

Daniel Öhrn från klubben Ace tar som vanligt hand om indiegolvet. Den här gången har han bjudit in Christian Lilja från skivbolaget Labrador och hans favoritjejer Madlen Schneps & Karin Sandström. Musiken kommer bli blandad, mest pop och indie som tex Pacific, MGMT, Parken och en himla massa Håkan Hellström! Men räkna även med en massa gamla klassiker som man glömt bort att man gillar. Det lär iallafall bli allsång och dans, som det brukar vara på indiegolvet.
http://www.myspace.com/acesthlm


***ELECTROGOLVET***

HOUSEWIVES
Housewives består av Adeline Supreme och La Fleur. De två populära
Stockholms-DJ:arna har uppträtt som en duett sedan 2006.
Dom har döpt sin genre till Mega House, en form av house blandat
med techno och electro. deras klubb, döpt efter dom själva, blev
framröstad till Bästa Klubb i People Choice Awards 2007 och i
Swedish DeeJay Awards 2008! Housewives Mega House rör sig mellan
det stora och det lilla. Ibland den svulstigaste, mest maxade techno
i mannaminne, ibland avskalat, minimalt och hårt.De har även fortsatt
sitt segertåg till nya arenor. Efter att ha sopat mattan både på sina
egna klubbar, på Berns, China och Teatron, tar de nu steget ut i bruset och riktar uppmärksamheten till P3 Dans för att sprida sin svettigt euforiska MegaHouse i etern. På Allhuset tar dom över det stora dansgolvet mellan kl 01.00-03.00.
http://www.housewives.se

STOCKHOLM BEAT CONNECTION
MRTN från bloggen Sthlm Beat Connection värmer upp golvet innan Housewives. Förutom att han delat strålkastarljuset med Justice, MSTRKRFT och Yelle i våras så har han spelat på backstage området på Hultsfred, Vicefesten på Arvikafestivalen och nu även i somras på den officiella N.E.R.D efterfesten på Way Out West.
http://stockholmbeatconnection.blogspot.com/
Klubbens Hemsida