F.C.Hereos
21 november '08
Plats: Mosebacke
T-bana: Mosebacke
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Chocolat Milleium Chocolate Millenium är ett kollektivt tremannaband som beskriver sig själva som ett "platoniskt polygomistiskt homoäktenskap" och som ännu talar varmt om det senaste mötet med Fight Club, som kom att bli bandets första spelning ihop. Musiken rubriceras som hårdpop, och för stunden jobbar man hårt med att förbereda sig både inför spelningen men också inför en kommande inspelning.
- Jag får nästan för mig att vi jobbar mycket mer än andra band. Nu exempelvis jobbar vi på en demodemo att ta med oss till studion. Men det är ju för att nåt måste hända, och det nu innan det är försent. .
Bandets Hemsida 20:00 ShowBeginsIn5 - Vi vet inte riktigt vad det är för genre vi spelar i. Men skulle vi sorteras in i ett Itunes-bibliotek skulle det nog gå under "pop/rock", säger stämsångarna i Showbeginsin5, ett namn modifierat utifrån en gammal 80-talsdänga. Hur som helst så känner de sig hemma i vad de gör och utlovar underhållning.
- Vi fick höra nyligen efter en spelning att en som hört oss på skiva först inte gillat oss alls men blivit väldigt positivt överraskad efter att ha sett oss live. Det blir mycket improvisation.
Bandets Hemsida 20:30 Two Or Three Guns - Vi har världens minsta bil som vi åker i efter repen. Ibland glömmer Staffan att svänga, så det är verkligen på liv och död. Senast glömde han verkligen att svänga så vi körde rakt in i en refug med kommentaren "Oj jag glömde svänga".
Och kanske är det så att Staffan istället tar ut svängarna i musiken (ja den var riktigt dålig)? För visst svänger det stundtals om Two or three guns, vars "Make this soup" är en låt du inte får missa för allt smör i Småland.
Bandets Hemsida 21:00 Tiny Boyz TB startades våren 05, och då lite som en motreaktion mot allt vad JC-rock hette. I takt med att skinnjackorna blev kortare och kortare på män som blev kaxigare och kaxigare, insåg man att det här, det kan vi göra bättre själva. Man har därför en del att leva upp till, och redan nu har man hunnit avverka en rad lyckade spelningar, bland annat som förband åt Hello Saferide. På FC utlovas pop, med en liten doft av tidigt 80-tal och inom kort väntas även en EP.
- Målet är att göra den riktigt jävla bra. Nåt vi står för och som inte blir en platta som folk tycker att ett eller två spår är bra på, utan där alla är en personlig favorit.
Bandets Hemsida 21:30 Another Nation's National Anthem Att rättvist summera mötet med A.N.N.A skulle fylla betydligt mycket mer space än tillåtet, för när den obligatoriska frågan om detta indierockbands namn sätter tonen på samtalet öppnar man verkligen, verkligen upp sig och avslöjar både det ena och andra om bandets "whereabouts".
- Vi tar order från en mystisk organisation som kallas Stiftelsen, som förser oss med diverse resurser. Det kan komma en vit skokartong med guldkanter som glimrar och som man blir ombedd att ta hand om ett tag. Sen kan det gå ett par år. Och ingen vill ju ta reda på vad som händer om man inte följer.
Bandets Hemsida 22:00 Monde Yeux Monde Yeux gillar Frankrike och beskriver sin musik som burlesk franskpop med inslag av Beirutinfluenser. På scen tar även ett dragspel plats samt en ukulele, och särskilt för FC- spelningen även en xylofon. Trots de många olika instrumenten påstår man sig inte behöva repa särskilt mycket. Bandets Hemsida