F.C.Heroes
20 november '08
Plats: Mosebacke
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Borr …säger dom och namedroppar Black and Decker. Texterna är på engelska men Borr var kort och klatschigt och gav en känsla av ”efterblivenhet” tyckte dom. Spelat ihop i tio år säger somliga, ”näe” näe!” säger andra men till sist enas dom om att det faktiskt är så länge. Anstränger sig mer för att spela rätt än för att göra varje spelning unik, men lovar att åtminstone felspelen är unika till varje gång. Mer poppiga än Tool! Gillar smutsig musik, ”fula” ljud och rundgångar och kanske lite falskhet. Bandets Hemsida 20:00 Feed Me Dolly Det är nu längesen Feed Me Dolly besökte Fight Club, och mycket har hänt på resans gång. Materialet har inte bara utökats utan också även blivit avsevärt mycket bättre. För första gången är man riktigt självsäkra vad gäller sin musik, och det med all rätt.
- Jag har aldrig hört svensk rock som ens påminner om det vi spelar. Så det känns som det är ett litet vakuum som Feed Me Dolly fyller.
Bandets Hemsida 20:30 The Theory Is Sound - Vi hade en keyboardist som aldrig repade med oss men som var jävligt duktig på engelska och tyckte att det var jättekul. Men vi har nog fortfarande inte förstått det själva.
Bandets namn är med andra ord så internt att man inte ens själva förstår sig på det. Men det gör inget när man låter som man gör. Musiken är nämligen lika harmonisk som den är jammig och svängig. Och det är absolut ingenting som du vill missa.
Bandets Hemsida 21:00 Zooparty Zooparty har fått en lysande start. Debutplattan "You are here" med gästartisterna Glen Matlock (Sex Pistols) och Brian James (ex-Damned) har släppts på amerikanska bolaget Acme Records. "Swedens finest" (Record collector U.K), "If you could bottle this shit and sell it you wold be rich" (Peacedogman.com USA) och "Jag blir så jävla glad av den här typen av punkrock som har så mycket melodier så man nästan baxnar och låtar som fastnar hela tiden" (Skrutt. Sverige) är några av hyllningarna. Nu återvänder de till Stockholm efter att ha spelat runt om i landet och i England - och inspelningen av nya plattan har börjat.
- ”You are here” är för Zooparty vad ”Hajen” var för Steven Spielberg. Bara början. Spielberg var nöjd med ”Hajen”, men han fick ju ihop en och annan schysst rulle även efter den filmen. ”You are here” är vi mer än nöjda med, men vänta och se vad Zooparty gör i framtiden, säger bandets sångare och gitarrist Erik Pettersson. På Fight Club Heroes börjar framtiden.
Bandets Hemsida 21:30 Lost Moment Bandet tog sina första stapplande steg under nians prao då man helt enkelt inte behövde tänka på vare sig läxor eller andra skoluppgifter. Succsessivt börjades det då repa på den lokala ungdomsgården på Lidingö, vilket senare kom att fortsätta in i trummisen Davids garage.
- Det kommer bli bra drag, mycket svett. Och publikös är definitivt något som alltid finns där, ingen står liksom still. Förutom David då (trummisen, reds anm) som ju till och med sitter.
Bandets Hemsida 22:00 Kafkas Fever Sedan Kafkas Fever gästade FC senast har en hel del hänt med bandet. Dels har man släppt epen Fairytales of Addiction och dels har man hunnit bli avsevärt mycket bekvämare i skorna, och som kvitto för det har man också lyckats ta sig långt i Emergenzas Stockholmsfinal. Även soundet har fått sig en mindre makeover.
- Det är lite mer electro, skulle man kunna säga. Vi har blandat in fler ljud som gett en maffigare ljudbild. Det är inte lika enkelt som tidigare.
Bandets Hemsida