F.C.Heroes
19 november '08
Plats: Mosebacke
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Red End Red End är ett band som för ett par år sedan valde att byta poppen mot hårdrocken och som hängt ihop i närmare tio år. Idag har två av bandets fem medlemmar barn, vilket inneburit att just bandet kommit att bli lite mer av ett roligt sidoprojekt. Men ambitionerna har å andra sidan aldrig varit överdrivna.
- När vi hyrt studietider har vi egentligen supit mer än vad vi spelat och repat. Så man kan väl inte påstå att vi varit så värst effektiva.
Bandets Hemsida 20:00 Secrets & Lies Namnet är i sin helhet taget ifrån favoritfilmen med samma namn, av Mike Leigh. Och bakom döljer sig ett vuxet mer polerat rockband som valt att inte basera musiken på riff och dist. Bland förebilderna återfinns bl.a Marc Cohn och Lucina Williams och likt dessa vet man att hårt arbete betalar sig. Men man är inte villig att gå hur långt som helst.
- Ingen av oss skulle ju ta ett sunkjobb för att kunna repa och åka runt på skitspelningar bara för att. Skulle man bli erbjuden att leva på det skulle man ju inte tacka nej, men samtidigt är vi realistiska människor som skaffat oss akademiska utbildningar.
Bandets Hemsida 20:30 Joel & Lilla Kriget Vi spelar Paris-Balkanpop. Alltså är vi ett popband med influenser från bl.a. Zigenarmusik och fransk dragspelmusik. Texterna är på svenska och musiken är smått romantiskt med en vemodig ton. Förhållandet mellan hat och kärlek är en elementär punkt och musiken hoppas inbjuda till ett känslomässigt uppsving. I januari 2006 släppte vi miniskivan ”Ett litet krig” som säljs i skivbutiker i Stockholm och på nätet. Bandets Hemsida 21:00 You & Me, Bob - Namnet kommer från Navid Modiri & Gudarnas "Snart dör Bob Dylan", som handlar om att alla stora artister och låtskrivare dött, och att den enda som finns kvar är Bob Dylan. Och vi.
Två år gamla You and me Bob är en medryckande sammankomst av "konstig och catchy" indiepop utformat på spretiga gitarrer och energi med en som enligt bandet själva ger musiken nån slags ockult känsla, som är svår att definera. Allt började som en akustisk duos kall på hjälp, och i dag går man i flytttankar med målet inställt på Berlin.
Bandets Hemsida 21:30 Icons On Television Med kvällens klart intressantaste, och mest talande, namn (en känga till det utbredda mediafenomenet), är definitivt Icons on television inget du får missa. Sedan gör det ju förstås inget att bandets lite "New Yorkiga" indie också är förbannat bra. Senast drog man en jävla massa folk och förhoppningen är förstås att upprepa bravaden igen redan denna kväll.
- Att de förorter vi kommer ifrån domineras av punk och metal innebar ju att vi stack ut. Det gick ju inte alltid hem, men vi fick samtidigt inte riktigt det hatet vi letade efter. Det som motiverade mig åtminstone var att ta mig ifrån dom här jävla punkdräggen
Bandets Hemsida 22:00 Costa Del Sol Att killarna i Costa Del Sol fingrat en hel del i föräldrarnas gamla skivlådor råder det inga som helst tvivel om. Bandets 60-talsgaragesound låter nästan lite som ett modernt Canned Heat. Och visst har man åtminstone ett par likartade later.
- Vi blev avkastade från scen första gången vi spelade av sångaren i Monde Yeaux. Han tyckte vi var för fulla och sa "grabbar, det här är otight och bara skit". Men det finns ingen bestående beef oss emellan.
Bandets Hemsida