F.C.Heroes <3 ACE
31 oktober '08
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Tid: Kl 19:30-03.00
Dörren: 80 kr
Förköp: 60 kr
Stor stark: 29 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:45 The Challis Enligt de själva är det helt och hållet inviduellt vad bandet spelar för musik. I grund och botten handlar det dock om en fem man stark pop/rock-ensemble som likt många andra likasinnade började i coverträsket för tre år sen, och som nu känner av pressen från omvärlden.
- Det är ju absolut inte omöjligt att slå igenom. Men man måste vara bra hela tiden, och det är klart att man blir pressad.
Bandets Hemsida 20:15 Hunted Hedgehogs Senast Hunted Hedgehogs gästade Fight Club blev det mycket snack om igelkottar, och varifrån bandet fått sitt namn. Den här gången hamnade samtalet raskt istället hos en isbjörn, som utgör en viktig del i bandets senaste låt.
- Men det är inte aktuellt med namnbyte! Isbjörnen är en sorts metafor för världen och de problem som finns. Så antingen ser man att den handlar om en isbjörn eller om världen.
Bandets Hemsida 20.45 Kiabe Det har nu gått tre år sedan gänget i Kiabe började lira musik tillsammans. Sedan dess har man med ljus och lykta sökt efter ett lämpligt sound genom att kombinera en rad olika musikstilar. När man nu intar Allhusets scen gör man det med en slags harmonisk soulpop där undersköna sångerskan Ulrika Bergelinds stämma sätts i ett otvivelaktigt fokus.
- Man kan väl kortfattat säga att vi är ett bra liveband med asbra låtar, skrattar hon innan vi hastigt och lustigt skiljs åt.
Bandets Hemsida 21:15 Andrasko Stockholmsbaserade Andrasko har förts samman utav slumpen efter flyttar mellan Linköping, Lund och just Stockholm. Nu känner man sig varma i kläderna och inför stundande kväll på Allhuset utlovas sväng.
- Vi spelat skandinavisk soulpop. Vi tycker nog att vi har ett rätt unikt sound, det är rätt uppenbart att vi inte är ett Hivesband liksom. Det är väl egentligen upp till var och en, så länge det står skandinavisk soul, skrattar bandets bassist Hans Andrasko.
Bandets Hemsida 21:45 Aright! - Tänkt dig att Moneybrother pucklar på Bright Eyes i en mörk gränd samtidigt som Pink Floyd korrekturläser en av Douglas Couplands böcker.
Och närmare än så kommer man inte sanningen. Aright!s musik är nära besläktad med den amerikanska indierocken, och rent tekniskt läggs en hel del fokus vid texter och dynamik. Inför kvällens allhelgonaspelning på Allhuset är man rejält peppade, och hoppas givetvis på att publiken är detsamma. Så på med dansskorna och snöra om, för här blir det åka av!
Bandets Hemsida 22:15 Fritjof & Familjen Inget band har dragit lika mycket folk, 144 personer, till Fight Clubs klubbkvällar, som just Fritjof och hans åtta man starka orkester. Man är ett band som fötts i askan av Röda Stjärnan Stockholm, men som inte nödvändigtvis siktar på att erövra världen.
- Vi känner inte av nån konkurrens eftersom vi inte deltar i den. Vi står lite utanför.
Bandets Hemsida 21-03 Klubb Ace INDIEGOLVET:
På indiegolvet kommer Daniel Öhrn, Gustav Gelin och Stellan Von Reybekiel fixa det svettigaste dansgolvet. Som vanligt med Stellan bakom dj-båset blir det en skön blandning av 60’s garage, surf, soul, blues, psych och stökig punkrock. Medans Gustav lirar allt från gamla indieklassiker till morgondagens blogghits - med punk, soul och twee nånstans mittemellan.
http://www.myspace.com/acesthlm
http://www.myspace.com/stellans
http://www.myspace.com/gustavgelin

ELECTROGOLVET:
När banden är klara ställer sig Cocotaxi bakom dj-båset tillsammans med Cristian Dinamarca. Cocotaxi är ett av Stockholms mest levande dj-crews, de spelar bla electro, baltimore, fidget-house och baile funk. Bakom duon står Dirk och Rosso. Till det formgivare, producenter av högsta internationella standard - från Discobelle till Don Riminis Mixtapes - och klubbarrangörer.
http://www.myspace.com/cristiandinamarca
http://www.myspace.com/cocotaximusic
Klubbens Hemsida