Fight Club
30 okt '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Ramona's Got A Peppy Voice - Jag (Jim Blond) och Niels Black träffades i Främlingslegionen när vi vaktade den franska prinsen och sen dess har vi ägnat oss åt musiken. Lilly Red träffade vi en regnig natt i Stockholms förorter.
Tremannabandets musik balanserar sedan på gränsen till att vara too much, där vemod vävs ihop med käckhet och där allt är bra utom det förutsägbara.
Bandets Hemsida 20:00 Curly Ann - Vi hade spelat en del country innan och var sugna på det, så vi höll ögonen öppna för andra intresserade. Det började mest på prov; "kan man göra det här", "kan man få folk att gilla det"...
Ja, det kan man. Curly Ann smittar ohämmad glädje omkring sig med sin poprockcountry, och att stå still är närmast omöjligt. Därför vore det följdaktligen närmast idiotiskt av dig att inte teama upp med Annika Räfsbäck & Co denna kväll på Stampen för lite härligt countrysväng.
Bandets Hemsida 20:30 Bright Light Agenda - Man är nästan för nära projektet och alla låtar för att kunna säga vad det är. Man hittar ingenting som är likt, så det är svårt att placera.
I den semiakustisk sättning som utgör Bright Light Agenda hörs ändå klara countrymelodier ihop med stilistiskt snygga och väl utarbetade popdrag. Tanken är att behålla intensiteten från rocken men samtidigt hålla musiken på en akustisk nivå, vilket gör Bright Light Agenda till inte bara speciella utan också väldigt sevärda.
Bandets Hemsida 21:00 Qloud Nine Att Qloud nine heter just Qloud nine är ingen slump. Bandets musik är, precis som namnet förordar, både euforisk, mäktig och vacker utan att för den sakens skull övergå till att bli något töntigt. Istället handlar det om clean "U2-rock" vars pusselbitar fallit på plats från en rad olika musikmässiga håll.
- Vi siktar högt och har alltid satsat hårt på att köpa ihop våra egna grejer till en helt egen replokal, så att vi i teorin kan repa sju gånger i veckan när vi vill.
Bandets Hemsida 21:30 pallecco pallecco är tre barndomsvänner som delar på sina instrument och tar musiken "back to basics". När man lyssnar på pallecco är det lätt att dra paralleller till Zelda, även om det finns en mer proggig underton i det hela. Det har nu gått snart ett år sedan man släppte någonting senast, men man nöjer sig inte med någonting halvfärdigt. pallecco förerdar kvalitet före kvantitet, helt enkelt.
- Det finns ingen poäng med en halvbra skiva man tröttnar på. Vi väntar hellre tills vi är så bra som möjligt.
Bandets Hemsida 22:00 Musikkollektivet 50x50 Musikkollektivet 50x50 består av åtta vänner med kärleken som initialläge. Musiken smakar stundtals pop, reggae och sväng, även om det finns breda influenser medlemmarna emellan. Och något som utmärker är hur bra man trivs ihop.
- Alla känner varann jävligt bra så vi har det jävligt kul. Vi har sjukt roligt på scen tillsammans, och det känns liksom aldrig stiff.
Bandets Hemsida