Fight Club
29 okt '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Villains Namnet kommer ursprungligen från Brian Wilson-låten "Heroes and villains", men kopplingarna till den gamle strandpojken upphör där. Istället spelar dessa stockholmstonåringar en slags Strokes-inspirerad indierock. Nyligen gästade man Lasse Lindh i tv med gott resultat, och inom kort hoppas man kunna vidareutveckla det samarbetet. Tills dess bygger man vidare på det man har.
- Till en början var vi en trio som sen bytt bassister en del. Sedan en vecka har vi också en ny sångare, som måste lära sig låtarna.
Bandets Hemsida 20:00 Kairo Det alternativa indierockbandet Kairo blev Kairo först efter att killarna tjatat ut ett Kairoskämt från filmen Team America, och sedan enats om att just Kairo var ett estetiskt tilltalande namn. Man tog nyligen studenten och gör mest ingenting utöver att koncentrera sig på bandet. Man medger att konkurrensen med "riktiga" Kairo blir svår på säg Google, men målsättningen är spikad.
- Först så ska vi väl bli bäst i världen och sen får vi se därifrån.
Bandets Hemsida 20:30 Dance And Forget Här handlar det om gladpop, och nog går det undan alltid. Sju viljor som drar åt samma håll och som anammat sina influenser från tweepop- och powerscenen till nåt slags "rock n roll on saxophone utan saxofon", som en av medlemmarna uttrycker det.
- Namnet kommer från en egen låt. Men tidigare ville vi vara ett konceptband som bara spelade durackord, och då hette vi flowerrainflowers rain. Ett indieband med krångligt namn. Då var det mest abstrakt, men nu är det plötsligt fysiskt.
Bandets Hemsida 21:00 The Trinquettes Stockholmskvintetten The Trinquettes var till en början bara ett gäng goda vänner som kände för att göra något ihop utan större tankar på framtiden. Men sedan ungefär ett och ett halvt år har man aktivt spelat in sin musik och på tur ruvar en ny demo som är både rätt ösig, men också melodisk.
- Vi spelar inte den där gnälliga, trötta popen utan det är mer tempo.
Bandets Hemsida 21:30 National Meadow National Meadow från Skärgårdsstad utanför Åkersberga började som ett skolband för snart fyra år sen och har efter noga övervägande enats om att kalla musiken postrock slash pop. I våras spelade man in en demo med självaste Eskju Divine i Norrköping och nu handlar det om att fixa så mycket spelningar som möjligt där kvällens gig är det första på ett halvår.
- Vi har haft extremt lite tid emellanåt, vi gör så mycket annat skit. Men just nu känns alltihop bara väldigt kul.
Bandets Hemsida 22:00 Seize The Beat Just som namnet Seize the beat lagt sig bekvämt på läppen är det nu dags för indierockarna att byta namn en tredje gång sedan starten 2005. Fight Club blir därför ingressen på ett nytt kapitel i bandets historia, och faktum är att man tänkt hålla locket på tills dess. Detaljerna är sparsmakade, men en ledtråd delar man exklusivt med sig av till Fight Clubs läsare...
- Vi gillar djur.
Bandets Hemsida