Fight Club
28 okt'08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 PineappleSue Rotebrobandet PineappleSue såg dagens ljus i samband med ett gemensamt arrangemang i hemorten för snart åtta år sen. Häromåret sattes en extra växel in, och nu spelar man vad man själva beskriver som ganska positiv lättlyssnad musik med intellektuella texter. Ingenting för den destruktive, med andra ord.
- Inga svarta t-shirts, inget Kent där allt går neråt. Utan detta går uppåt.
Bandets Hemsida 20:00 Nico The Band Nico, sedermera nico the band, bildades 2005 i Njutånger, Hälsingland. Namnet var frånbörjan någon form av hyllning till Christa Päffgen, mer känd som Nico, kanske mersom fascinerande företeelse både musikaliskt och bildligt än något annat. Där slutar också parallellerna med nico the band, stilmässigt så handlar det om något helt annat. Nico the band spelaralternativ rock med sköna ljudmattor och gitarrslingor.
Just nu är dom ute på en Sverige-turné, och passar på att ställa sig på Fight Clubs scen.
Bandets Hemsida 20:30 Förbandslåda Förbandslåda kommer från söderförorten Björkhagen och har funnits i ca 4 år. Vi har de senaste åren lirat punk/rock på diverse ungdomsgårdar och fester.
Förbandslåda är: Lia-gitarr, Elin-bas, Turan-trummor och EC-sång/gitarr.
Bandets Hemsida 21:00 Mersi Bowcos Så fort vi satt oss känner jag att ett namnförtydligande vore på sin plats. Mercy Bowcos är ett amerikaniserat "merci buco" från franskan och började som en kul grej, som sedan fastnade. Man spelar rock rakt av utan mellanhänder, och egentligen skiljer det sig från låt till låt, vilket gör ytterligare beskrivningar svåra.
- Vi försöker vara jordnära. Inget sånt poseband, utan vara lite sköna och ta rätt lätt på det där med attityd. Många har sagt att vi borde bli mer arroganta, så vi får väl kanske bråka lite med andra band på FC, skrattar de.
Bandets Hemsida 21:30 King Louie Killarna i King Louie drömmer om Wembley Arena, Isle of Wight och Madison Square Garden. Men dessförinnan gäller det att charma publiken på Stampen, vilket inte lär bli några som helst problem för bandet och deras garageinspirerade rock/pop. Namnet för otvivelaktigen tankarna till apkungen i den afrikanska djungeln. Men faktum är att namnet härstammar nån helt annanstans ifrån.
- Det var en kvinna, en lodis, som skrek det i Fatburgsparken, "Det är jag som är King Louie" och då fick det bli så.
Bandets Hemsida 22:00 The Mudders - Som jag har förstått det så är det lite skitig musik. Till en början så tyckte inte vi att det spelade någon roll om vi följde några regler, så länge det lät bra.
Till vintern släpps man på en amerikansk powerpopsamling och dessförinnan kommer man också kunna skymtas i tidningen Groove. Det har nu äntligen börjat lossna för The Mudders med andra ord, som ikväll gör sitt första framträdande på Fight Club. Missa inte det!
Bandets Hemsida