Fight Club
27 okt'08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Parachuteles Mental Skydive Hårdrocksbandet PMS bär på en intressant historia, som bland annat innefattar hundvakter, fritidsledare och K-rauta. Musiken i sig är annars en slags blandning mellan hårdrock, metal och grunge där texterna har stor betydelse.
- Vårat namn är det nog många som har en relation till, och det kommer från en text vår sångare skrev. Det är ofta självbearbetande texter om något man kan relatera till.
Bandets Hemsida 20:00 Highride Stockholmarna i Highride utgör ett rockband av det klassiska snittet som lirar "rock med en käftsmäll", som de själva uttrycker det. Efter en tid av fängelsevistelser och allmänt strul är bandet nu äntligen tillbaka på banan igen för att ta sin publik med storm. Och räkna inte med att man håller igen.
- Svett och blod går hem helt enkelt, folk gillar oss. Vi lirar tills händerna blöder, och det blir sånt tryck, sån energi.
Bandets Hemsida 20:30 Cohobation Cohobation, som nyligen firade två år som band, gör nu comeback i Fight Clubs lokaler. Efter att ha träffats på musikgymnasiet i Leksand för två år sen så har man nu hittat en skön mix av proggig stundtals instrumental metal, med influenser från både Dream Theater och Iron Maiden. I bandet finns också två bröder, men någon klyschig rivalitet finns då inte.
- Nej nej, inget sånt som i Oasis. Mer Brecker brothers i så fall.
Bandets Hemsida 21:00 Kill The Parish Kill the parish har funnits i snart två och ett halvt år, och spelar en skön blandning utav "lite dödsmetal, lite hardcore och lite deathmetal". Namnet klingar smått antikristet, men några satanister är man då inte. Även om texterna i huvudsak handlar om död, demoner och slakt.
- Det finns ganska många fritidsgårdsband, så det är ju mycket konkurrens. Alla har ju varit där, men vi känner att vi är därifrån nu.
Bandets Hemsida 21:30 How Things Proceed Alltihop började som ett försök till dåligt rockband för sex år sen, mellan ett gäng vänner som helt enkelt ville spela och ha kul. I dag är resultatet ett alternativt metalcoreband med ambitioner och som betraktar musiken som livet.
- Vi spelar tung musik men vi står inte och ser sura ut på scen för det. Vi skämtar och har roligt och viktigast är att folk har kul och dansar. Det är nog rätt dansvänlig metal, poppiga riff eller nåt.
Bandets Hemsida