Fight Club
9 oktober '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 paolo/francesca paolo/francesca är ett relativt nystartat band som precis har kommit ut från replokalen och studion. De fyra medlemmarna är plockade från diverse andra band, alla förutom sångaren som även skriver all musik. Musiken är rockbaserad men med inslag från en del andra genrer, funk, pop mm. En demo kommer snart att finnas på paolo/francescas myspace. Bandets Hemsida 20:00 Af Scherp Hur beskriver Anders, enda medlem i Af Scherp, sin musik?
-Som att dyka ner i en djup sjö och försöka att andas? Eller som soundtracket till en svartvit film som består av lika delar kärlekslängtan som ångest och desperation. Det är oftast lättare att försöka förmedla en bild eller känsla av musiken än att ställa sig i ett led där man kanske egentligen inte känner sig hemma. Ibland beskriver jag stilen som ”expressiv och ambient slow-minor”.
Bandets Hemsida 20:30 22-08 Bandet med kvällens mest spännande namn kommer från södra delarna av Norrland och tog sitt namn efter en parkeringsskylt utanför en replokal back home. Vad bandet egentligen spelar är något vi inte riktigt lyckades enas om, men att det drar sig åt rockhållet är det inget tvivel om. Senast man stod på scen var på just FC för snart ett halvår sen, men än sitter takterna i.
- Det finns ju nån slags hatkärlek inom bandet. Vi hatar alla varann, men älskar också varann på samma gång. Ibland vill man ju bara döda varann, men oftast brukar blir det bra ändå.
Bandets Hemsida 21:00 Skellington Skellington kör thrashig heavy metal och har som ambition att rama in hela hårdrockhistorien i ett och samma band. Det är naturligtvis mer eller mindre dömt att misslyckas, men dom har väldigt kul under tiden och publiken verkar uppskatta det.
Och det är ju ändå huvudsaken...
Bandets Hemsida 21:30 Manifest Of Nothing Manifest of Nothing började som en nystart för låtskrivaren och sångaren Kalle och trummisen Danne. Här skulle det inte finnas några hinder musikaliskt sett vare sig till sound eller ambition. Snart rekryterades Christoffer, en gammal bekant, för att axla rollen som basist. Här smet även Matte in, som med en annan musikalisk bakgrund fungerar som en frisk fläkt samt bollblank, han kalls därför även ”konsulten” av de övriga medlemmarna.
Musiken beskriver de som tung melodisk rock med inslag av punk och bossa nova.
Bandets Hemsida 22:00 Delirium 3 - Egentligen är det (namnet, reds anm) väl hämtat lite ur det absolut sista stadiet innan man är totalt alkoholförgiftad. Men vi ser det väl mest som en metafor för när man tappar kontrollen.
Och nog är det väl ett namn som på sätt och vis också avspeglas i bandets musik; en slags grungerock, vars resa började för ett och ett halvt år sedan. Nu är ambitionen att komma ut och spela så ofta som möjligt, och locka till sig mycket nya ansikten man bara kan. Och först ut är den hängivna FC-publiken på Stampen.
Bandets Hemsida