Fight Club
8 oktober '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Alpha 60 Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Good Morning June - Man får väl egentligen tolka namnet lite som man själv vill. Antingen att det är en kvinna eller så är det... ja, juni månad.
Good Morning June blev verklighet först efter att bandets sångare känt sig sugen på att börja utforska sin egen röst, för närmare exakt två år sedan. I somras hade man ett uppehåll, där man till viss del kom att ersätta själva repandet med att förnya bandets katalog. Gamla låtar ersattes med nya, den lite mer akustiska framtoningen ersattes av ett klarare, hårdare sound och Good Morning June var plötsligt också ett mycket, mycket bättre band
Bandets Hemsida 20:30 Sellafield Three Allt började på en kylslagen balkong en nyårsafton för ett och ett halvt år sedan. Martin och Ola, kvällen till ära uppklädd till Noel Gallagher, förenades över ett gemensamt Morrissey-intresse och beslöt där och då att starta vad som så småningom kom att bli Sellafield Three. Ett par månader senare sågs man på Carmen över ett par öl, skissade upp lite idéer, och sedan en tid tillbaka är man nu alltså ett band, vars musik i det närmaste kan beskrivas som old school-indie av brittiskt 80-talssnitt.
- Det är något som jag tycker fattas. Allt ska vara så punkfunk och electro hela tiden. Bring on the old school indie, säger jag.
Bandets Hemsida 21:00 Tiny Boyz TB startades våren 05, och då lite som en motreaktion mot allt vad JC-rock hette. I takt med att skinnjackorna blev kortare och kortare på män som blev kaxigare och kaxigare, insåg man att det här, det kan vi göra bättre själva. Man har därför en del att leva upp till, och redan nu har man hunnit avverka en rad lyckade spelningar, bland annat som förband åt Hello Saferide. På FC utlovas pop, med en liten doft av tidigt 80-tal och inom kort väntas även en EP.
- Målet är att göra den riktigt jävla bra. Nåt vi står för och som inte blir en platta som folk tycker att ett eller två spår är bra på, utan där alla är en personlig favorit.
Bandets Hemsida 21:30 Frank Lucas - Vi spelar bara sån här vanlig rock. Det folk har hört men ändå aldrig har hört.
På den beskrivningen skulle Frank Lucas lätt kunna gå obemärkt förbi, men faktum är att man är bra mycket mer spännande än så. Bakom namnet på en av tidernas mest mytomspunna knarkkungar döljer sig nämligen ett rockband som inte funnits mer än två dagar men som lovar att hålla igång så länge motivationen finns kvar - eller tills det att Myspace lägger ner. Men oavsett bandets framtida öde står man ikväll på Fight Clubs scen, redo att ta sin publik med storm. Och det kommer man.
Bandets Hemsida 22:00 The Bonapartes Lidingöbandet The Bonapartes breddar gärna sin musik till det yttersta men spelar i grund och botten nån slags popig arenarock som inte osökt för tankarna till band såsom The Killers, Editors, Muse och Bloc Party. Tänk sedan bortom influenserna och lägg på en framträdande synt så har du Bonapartes, ett rockband som medvetet sticker ut från mängden.
- Jag tror att musiken är rätt... kanske inte ska säga nyskapande men... eller vågar jag säga det? Okej, nyskapande, det är något som inte riktigt finns här i Sverige.
Bandets Hemsida