Fight Club
7 oktober '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Flower People Tidigare i år föll man på målsnöret i Emergenzas Stockholmsfinal sedan juryn inte övertygats lika väl som publiken. Men på Fight Club finns ingen jury, så för dig som gillar klassisk jamrock á la Pink Floyd, The Doors, Black Sabbath m.fl gör helt rätt i att göra Flower People, vars namn kommer från kultförklarade Spinaltap, sällskap på Stampen i afton. Och går saker och ting som väntat är det bara början.
- Vi har bestämt att vi ska återförenas på Ullevi om 30 år.
Bandets Hemsida 20:00 Lisa Nowak Lisa Nowak är Stockholms enda hopp. Bandet har endast haft 4 spelningar, men alla dessa har blivit fullkomligt sönderjublade. Bandet prisas pga att de spelar snabba, orginella och poppigt energiska låtar.Består av 3 personer endast, men har en kraft och energi live som saknas i dagens musikvärld. Musiken är gjord för att vara nyskapande men samtidigt väldigt lättsam att ta till sig.Filosofiska texter som rör sig bortom kärlek och depression, med fokus på nutiden och beskriva vad som händer idag. Detta är bandet du väntat på. Bandets Hemsida 20:30 Heroes At Large Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Chocolat Millennium Chocolat Millenium tog sitt namn från en sydamerikansk ledares nyårstal på millennienatten för drygt åtta år sedan. Men musiken flirtar inte med den sydamerikanska, däremot får det gärna vara svängigt och popigt, så länge det finns åtminstone nån slags tanke bakom. Man beskriver det man gör som hårdpop, och huvudingrediensen är "oväntade moment". Efter närmare tio år av musikaliskt samarbete förbereder man sig nu inför en gemensam 30-årskris, men dessförinnan ska ett par tre mål vara uppfyllda.
- Det känns lite nu eller aldrig, så det får gärna hända nåt före 30.
Bandets Hemsida 21:30 Dubplate Connection Troligen det mest rutinerade bandet på kvällens upplaga. Bluespunkbandet Dubplate Connections medlemmar har förflutet i betydande band från 70-talets punkscen såväl som det sena 80-talets death metalvåg såväl som en dj som figurerat i europas klubbscen sedan 1990. Med sin distade version av bluespunk med en jamaicansk touch attraherar de såväl 65åriga bluesgubbar som 20 åriga skatepunkare och 35 åriga tatuerare.
Spelningen på Fight Club blir bandets 8e och förhoppningsvis kommer debutalbumet att finnas till naseri samma kväll.
Bandets Hemsida 22:00 One Leg Short Tullingekompisarna i One Leg Short är ett skatepunkband där de båda bröderna Erik och Martin utgör ena halvan av den fyra man starka ensemblen. Inför kvällens Stampengig kunde dock förutsättningarna varit bättre. Med andra halvan bortrest i Turkiet kan man lugnt säga att repandet tagit skada, och väl i lokalen är det dunjacka på.
- Vi repar i en jordkällare från andra världskriget, och det blir rätt jobbigt på vintern. Man kan inte ha värmen på, då går proppen.
Bandets Hemsida