Fight Club
6 oktober '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Corrosive Sweden Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 Teaser Det har nu gått två år sedan medlemmarna i Teaser bestämde sig för att gå samman och bilda hårdrocksband. Ett melodiskt sådant, som i hårda drag inspirerats utav Journey, Rush och liknande band. Med snarlika gymnasiebakgrunder från Rytmus, Fryshuset och Kulturama, är nu målet att promota bandet stenhårt, och redan till hösten väntar spelningar i såväl Falun som Danmark.
- Man får prioritera om en hel del. Vi har sagt att vi ska satsa 110% och då får det va så. Lite surt att tvingas hoppa av jobbet för att man repar i ett band, men riktigt så långt har det inte hunnit gå.
Bandets Hemsida 20:30 Mudpusher Sexmannabandet Mudpusher är ett nu-metalband som plockar mycket av sin inspiration från 90-talets metalscen. Efter att ha börjat som ett doomband 2002 upptäckte man snart att gräset var grönare på andra sidan, och bytte musikstil hel och hållet - till det bättre. Nu står man i något slags gränsland, där musiken kan visa sig vara för hård för vissa men för mjuk för den inbitna dödsmetal-publiken, men det är förstås inget man oroar sig över.
- Det finns något för alla som gillar metal.
Bandets Hemsida 21:00 Castillion Castillion spelar progressiv metall med glimten i ögat. Blandningen av rockiga riff och starka melodier samt udda och exotiska taktarter ger Kvartetten ett medryckande gung med överraskande vändningar. Castillion lägger stor vikt på kvalitet vid liveframträdandet, så räkna med energi, show och en massa metal. Bandets Hemsida 21:30 Preach Namnet Preach, taget ur en Passengerlåt, var till en början mer tänkt som tillfälligt i väntan på bättre. Men när det så plötsligt började kännas bekvämt valde man istället att behålla namnet, koncentrera sig på musiken och köra på. Man beskriver det som "Göteborgsmetal med en twist av Stockholm" och allt började på Metalexpo för två år sen när en ur bandet försökt kränga en gitarr.
- Men så sa han att han redan hade en liknande, så då sa jag "då måste du ju spela gitarr". Bra, tänkte jag, då ska vi starta band.
Bandets Hemsida 22:00 Tow Truck Two Tow Truck Two bildades år 2000 ur askorna av projektet Tow Truck och ett övergivet coverprojekt.
Bandets fyra medlemar har bakgrund i den alternativa rockscenen med diverse olika projekt.
Bandets Hemsida