Fight Club Heroes
3 oktober '08
Plats: Mosebacke, Mosebacke torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Hurricane Lights Hurricane Lights, vars namn är lite av en kompromiss sedan både The Hurricanes och The Lights var upptagna, spelar "nån sorts pop/rock" och bygger sin musik med mottot att allt går bara man har det rätta självförtroendet. Med en trummis som vid sidan om ägnar sig åt house så har basen kommit att bli både hög och popig, vilket också sätter sin prägel på musiken.
- Vi har redan erövrat världen, skrattar de. Nu måste alla andra upptäcka det bara.
Bandets Hemsida 20:10 Winston Winston vann tidigare i år Stockholmsfinalen i musiktävlingen Emergenza. Sedan dess har man ugglat i studion och haft ett kontinueligt spelschema för första gången sedan starten 2005. Kvällens spelning på Figt Club innebär tredje gången gillt för bandet, som den här gången är dubbelt så bra. Åtminstone när det kommer till musiken.
- Vi omsätter en hel del pant, men är dessvärre så dåliga på att panta. Tanken var att köpa en PA-anläggning för allt, men vi kom fram till att det skulle bli så mycket öl.
Bandets Hemsida 20:50 Heart†Kreuz ---. Bandets Hemsida 21:30 Melu För första gången sedan Melu drog igång för två år sedan tycks man vara verkligt bekväma i sin musik. Efter utflykter i powerpop-träsket har man nu efter en tids lyssnande på band som Mogwai hittat ett mer instrumentalt sound där postrock elegant varvas med indieharmonier och punkskrammel. Och skramlet är något som märks av redan i bandets namn - om man behärskar finska.
- Ja, det betyder oljud. Anders (gitarr/sång reds anmn) var tillsammans med en finsk tjej förut som kom på det, och vi tyckte att det passade.
Bandets Hemsida 22:10 La Projeqtue Folk som gillar att dansa robotdansen kommer få sitt lystmäte stillat när det franskaspirerande projektet står på scen, trots att musiken som spelas beskrivs som rock-funk-jazz-pop. En sen kväll med ett ickeuppskattat franskt liveband på Söderhof’s scen fick dom att inse att dom skulle kunna göra något mycket bättre själva: sagt och gjort, fast på engelska. Sticker ut från mängden främst för att dom inte spelar hårdrock, säger dom. Bandets Hemsida 22:50 Belle Kort och gott skulle man kunna beskriva Belle som en spårande fylla som ledde till hype som ledde till Belle!
Aino och Carro gick i samma skola. Mer än så var det inte, förrän fem år senare då den dumpade själen och den understimulerande musikern sammanstrålade en natt på Berns. Flera timmars galet dansade till dunka dunka musik blev grunden till detta underbara projekt.
"Vi sammanstrålade hemma hos Carro på rådmansgatan med en dunk vin, en gitarr och en laptop och började skriva musik. Det var så klockrent, så naturligt, konstigt men underbart. Som ett giftemål fast i musiken :)"
Belle är en sammansättning av två sångerskor; de gör det mesta själva men samarbetar också med lite olika låtskrivare. Genren beskriver de som skön electro/rock. Live kör de tillsammans med bandet "Orkestra" som alla är tidigare medlemmar av Pickadoll. Namnet "Belle" som betyder vacker, kom till under en sen kväll på tunnelbanan - när en skön alkis började slänga ur sig komplimanger på franska.
"Vi mådde så jäkla bra och var taggade när vi startade projektet - skrivandet gick grymt bra men att komma på ett namn var svårare, så vi tackar alkisen!"
Just nu beskriver gruppen livet som "Fucking Massive" och har bara positiva saker att säga om sin tillvaro och den kommande spelningen - Belles första.
"Det kommer bli klockrent, ingen vill missa detta!"
Bandets Hemsida 23:30 Tremblebee - Vi fick en skön analys av namnet förut. Ungefär som en humla som bryter lite mot naturens lagar. Vi tänker lite utanför mainstreammusikens ramar.
Och visst hörs det i Rytmusorienterade sexmannabandet Tremble Bees proggiga pop/rock. För stunden ägnar man sig åt att spela in sitt debutalbum, och därefter är planen att ta sin musik utomlands då man kommit till insikten att musik, deras egen inkluderad, inte riktigt fungerar i Sverige.
Bandets Hemsida