Fight Club Heroes
2 oktoberber '08
Plats: Mosebacke, Mosebacke torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Sound of Trains and Aeroplanes - Vi började som en solid trio och därför har folk utifrån kanske betraktat oss som just en trio, med bassisten som en inhyrd medlem. Vi lyckades aldrig riktigt nå samma bandanda.
Till för en tid sedan hette Sound of trains and airplans Recap, ett bandnamn man nu såhär i efterhand fruktar var lite av en förbannelse. Detta då bandets tidigare bassister nämligen haft för otrevlig vana att med jämna, korta, mellanrum lämna bandet av olika anledningar. Men med en ny bassist, och ett nytt namn, hoppas man nu på att en gång för alla bryta den förbannelsen.
Bandets Hemsida 20:00 Eventide !!! INSTÄLLT !!! --- Bandets Hemsida 20:30 High Drive Orchestra - High Drive står för det rockiga, och orchestra för det musikaliska.
Så förklarar bandet sitt namn, som nu funnits i nästan precis tre år. Nu när sommaren lagt sig och ledigheten är över väntar ett andra framträdande på Fight Club. Sen senast har sångerskan tagit sitt pick och pack och flyttat till Skåne, men det är inget som stoppat gänget. I stället repar man när tiden finns, och tar sig tid när det behövs. Som inför kvällens spelning på Mosebackes scen, exempelvis.
Bandets Hemsida 21:00 Jellyfish Syndrome Jellyfish Syndrome spelar, vad de själva kallar, "sexually frustrated sonic fuzz assrock" och är inte bandet som håller igen i första taget. När man nu närmar sig sitt sjätte år tillsammans är musiken manligare, och mer förbannad än någonsin. Och även om intensiteten avtagit en aning med åren sitter man inne med en rad historier värdiga en spännande självbiografi.
- Vi hade varit ute och spelat och fått ett taxikort för att köra våra prylar tillbaka till replokalen. Men så tog jag med mig en brud och åkte till Uppsala för tre tusen istället.
Bandets Hemsida 21:30 Bored Man Overboard Det är lätt att påstå att mångmusikaliska Bored man overboard sticker ut från den större skaran band. Med bland annat fiol och mandolin utgör man ett bredare sound än många andra, och i grunden handlar det om folkrock av det amerikanska snittet. Men när det kommer till bandets härkomst började det, likt de flesta andra, i skolan. Nu har man växt till sig ordentligt, och på Mosebackes scen står inte mindre än åtta medlemmar.
- Det fungerar bra eftersom vi alla är bra vänner i grund och botten. Alla ger det tid, och prioriterar bandet framför allt annat.
Bandets Hemsida 22:00 The Bird Hotel Bird Hotel är enligt de själva "rätt ytliga", och träffades för snart fyra år sedan på gymnasiet. Då handlade det mest om trashigt 70-talsröj i sann Zeppelinanda, men sedan dess har musiken mognat i takt med medlemmarna. Även om lite av det knäppa finns kvar.
- Vi är rätt dåliga på det här med att arrangera låtar, så det blir på vårat sätt. Kan låta både lite knäppt, och coolt förhoppningsvis.
Bandets Hemsida