Fight Club Heroes
1 oktober '08
Plats: Mosebacke, Mosebacke torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Come on Like Gangbusters Gillar ni The Libertines eller Babyshambles kan även detta band vara något för er.
– Ganska ösigt och ganska svart med lite brittkänsla, det är fruktansvärt bra! Inspirationen hämtar de ur all musik från de senaste 40 åren, Johnny Cash till dagens rock. I framtiden väntar förhoppningsvis skivsläpp och turné. Men först väntar Mosebacke och Fight club.
Bandets Hemsida 20:00 Dirty Cannibal Peasants Hiphopgruppen DCP bildades för rätt exakt fem år sen, sedan två av bandets fyra medlemmar delat en lägenhet i hop och sedan, enligt de själva, "grävt ner sig i nån smutsig håla", för att nu spela nån slags hardcorehiphop med tydliga 90-talsinfluenser.
- Vi ligger väl kanske inte 100% rätt i tiden med vad som spelas på typ MTV, men det skiter vi faktiskt i. Det är nästan lite sorgligt att det inte finns nån konkurrens i Sverige, men skulle vi hitta några som lät som oss skulle vi bli skitglada.
Bandets Hemsida 20:30 Le Shake Before Use Dessa tjejer är numera välbekanta för den stockholmska indiescenen. Med en skön kompott av ärlighet, sväng och glädje bjuder man sin publik på en 60-talsinfluerad pop/rock som inte helt osökt för tankarna till dåtidens storheter. Men under ett namn som kommer någon helt annanstans ifrån.
- När jag var typ tolv år satt jag och drack juice, och på paketet stod det "shake before use" så jag frågade pappa vad det betydde och tänkte "en dag ska jag ha ett band som heter det".
Bandets Hemsida 21:00 Old News Efter att ha diskuterat bandets stil en stund, och struntat i vagare beskrivningar såsom pop, rock och alternativt, föll svaret slutligen på att musiken inte riktigt var stöpt i en enkel och enig ram. Istället varierar man sig så gott det går och har nu haft närmare två år på sig att ladda inför sitt andra Fight Club-besök, som förhoppningsvis blir lite av ett startskott.
- Vi har väl inte riktigt gett 100% hitills, men det fixar vi denna höst. Musiken kanske inte alltid är så traditionell, och därför sticker vi ut lite. Vi tycker att vi har något att bidra med, helt enkelt.
Bandets Hemsida 21:30 Marble Sun Marble Sun är huvudsakligen ett band som spelar vad som känns rätt. Allt från rent skuren rock n roll till grunge. Två av bandets fem medlemmar lärde känna varann redan på dagis, och har genom åren synts till i en rad olika konstellationer. Men när man nu för en tid sedan bestämde sig för att lägga in ytterligare en växel så valde man att slänga upp en annons på internet.
- Vi testade väl en tre sångare innan vi hittade rätt. Det är ju lätt att sjunga, men sen ska det klicka också. Och här var det väl lite love at first sight, skulle man kunna säga.
Bandets Hemsida 22:00 Francis "Är du sugen på att dansa sönder en bar, sjunga fyllesånger och få vänner för livet? Francis, din dildo i byrålådan när du är alltför ensam. Be there and make sweet sweet sandwiches." Bandets Hemsida