Fight Club Heroes
12 september '08
Plats: Mosebacke, Mosebacke torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 The Delta Brothers - Vi brukar säga att det är sommarrock, inte snowstorm liksom.
Så förklarar bandet sin musik, och citatet har mer substans än vad som kanske först framgår. The Delta Brothers började nämligen spela ihop som just ett sommarband, då resterande delar av året upptogs av jobb och studier, redan för sex år sedan.
Mycket har hänt sedan dess; medlemmar har kommit och gått, och deltabröderna, vars låt "Born as brothers" är något du absolut inte får missa, repar numera året om, med Norrtälje som bas.
Bandets Hemsida 20:40 Hunted Hedgehogs Herrarna i Hunted Hedgehogs påbörjade sin resa i hop för knappt två år sedan, något som de själva anser känts som en evighet. Utan att egentligen ha något musikaliskt gemensamt har man lyckats skapa en slags poprock, med funkinslag "när det passar", som lockade inte mindre än 97 personer till Stampen senast.
- Första låten vi gjorde handlade om en jagad igelkott. Så man kan väl säga att vi liksom var inne på det här med att vara igelkottar redan från början. Frågan var bara vilken sorts.
Bandets Hemsida 21:20 High School . Bandets Hemsida 22:00 Simon Norrsveden Simon gör svenskspråkig pop där texten får ta plats. "Ingen bra text, ingen bra låt" som han själv beskriver det. Annars är han besviken på att det så sällan snackas om sex och groupies i intervjuer.
- Det är för lite sånt. Det är sällan man får frågor om det, det är trist. På frågan hur det själv ligger till på groupiesfronten får jag ett pillemariskt leende innan vi slutligen skiljs åt..
Bandets Hemsida 22:40 Fritjof & Familjen Inget band har dragit lika mycket folk, 144 personer, till Fight Clubs klubbkvällar, som just Fritjof och hans åtta man starka orkester. Man är ett band som fötts i askan av Röda Stjärnan Stockholm, men som inte nödvändigtvis siktar på att erövra världen.
- Vi känner inte av nån konkurrens eftersom vi inte deltar i den. Vi står lite utanför.
Bandets Hemsida 23:20 Tabasco Sthlm Barking at the wrong tree, brukar det ju heta. Och det är just precis vad Tabasco Sthlm gjort. Den svängiga musiken har uppenbarligen hörts hela vägen till USA, varifrån man nu mottagit ett hot om anmälan från McIlhenny Company, ifall man inte omedelbart byter namn. Därför blir Tabasco Sthlm snart Basko Sthlm, men innan dess håller man ytterligare en gång hov i Fight Clubs regi.
- Det blir en jävligt kul show. Vi röjer som fan och hoppas att också kunna göra folk glada.
Bandets Hemsida