Fight Club Heroes
11 september '08
Plats: Mosebacke, Mosebacke torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Wallmon Rocksolution Roger, Björn, Svante och Lasse bildar ihop Wallmon Rocksolution, en slags rifforienterad rockgrupp som aldrig ger sig. Bandet, som nu funnits i fyra år, kom till först när Björn och Svante spontant börjat diskutera musik i lunchmatsalen på Färdtjänst, och där och då insett att man delade samma musikaliska intressen.
- Man har tröttnat på jobbet så då vill man nästan ännu mer. Men det får hända något snart, för tiden rinner ju ut.
Bandets Hemsida 20:00 Divider - Daniel kan ingen som helst musikteori, han skriver helt utan regler.
När jag träffar Divider på Debasers uteservering är det utan frontmannen Daniels närvaro. Ändå kommer intervjun att uteslutande handla om sångarens utstrålning, låtskrivande och karisma.
Och på Fight Clubs scen är det upp till bevis för mannen, myten och hans minst lika intressanta medmusikanter, som "börjar i ett paket, landar i någonting annat för att avsluta i samma paket".
Bandets Hemsida 20:30 Shake The Nation Med halva bandet bosatta på annan ord vore det naturliga för de flesta kanske att ge upp, men där andra band viker ner sig förefaller rockbandet Shake the nation bara växa sig allt starkare. Till hösten väntar en mindre turné i London, för att dels marknadsföra nya skivan Birth of a nation som kom ut tidigare i år.
- Vi har släppt vår skiva på eget bolag, som startades i syfte att agera för både produktion och distrubution. Lite som ett måståndstecken mot skivbolagen.
Bandets Hemsida 21:00 The Krooked Punkrockbandet The Krooked är ett band som spelar sina instrument själva, och som ägnat sina två senaste år åt varandra. Däremellan har man hunnit riva av en hel del spelningar, bland annat i Björns Trädgård, och inför besöket på Mosebacke utlovas ett "bra flås".
- Vi är väl lite som de tyska pansarvagnarna under andra världskrigets Blitzkrieg ungefär.
Bandets Hemsida 21:30 Contagious Du missade väl inte Contagious senast de gästade Fight Club? I så fall får du här en ny chans. Dessa multinationella (Serbien, Tyskland och Sverige) hårdrockare inspireras av allt från progg, jazz - och amerikansk populärmusik?
- Vår sångare inspireras av Britney Spears. Och vi visste inte ens att han kunde sjunga förrän efter ett halvår.
Bandets Hemsida 22:00 The Damage Addict Orchestra Damage Addict Orchestra spelar vad de själva beskriver som tung stonerrock - något man förmodligen kunnat lista ut enbart av att avläsa namnet. Efter en längre tids isolering i replokalen är man nu redo för att ta sig ut på vägarna igen - även om man vet att konkurrensen är stenhård, och internet exempelvis inte är något att tillita sig på i större utsträckning.
- Myspace är som att gräva sin egen grav.
Bandets Hemsida