Fight Club Heroes
10 september '08
Plats: Mosebacke, Mosebacke torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Karavan När bandet för tre år sedan valde att byta riktning på sin musik, och lämna Luleå för Stockholm, passade man dessutom på att bli Karavan. Under årens gång har man sedan hunnit med att frälsa såväl Arvikafestivalen som Hultsfredsfestivalens Rookiescen med sin ösiga pop/rock, och man har inte för avsikt att hålla igen på FC heller.
- Man har ju en lägstanivå man bara måste upp till, och sen är det bara att öka på.
Bandets Hemsida 20:00 Caught By Motions Tidigare i sommar gjorde Caught by motions succé på Ung08-festivalen. Härnäst har man för avsikt att få även Fight Club-publiken på fall med sin funkiga pop/rock. Och bandets framgångsrecept är glasklart.
- Det har varit mycket parker, sena kvällar och trefemmor.
Bandets Hemsida 20:30 Herr Bertrand - Vi visualiserar Herr Bertrand som en äldre herre med speciella drag.
Men vem denne gode Bertrand egentligen är, var han kommer ifrån och hur han kan tänkas se ut är något som får tillskrivas fantasin. Namnet däremot kommer ursprungligen från ett datorprogram, för vilket en viss Bertrand stod ansvarig. Likt sin Hässelbygranne Ken Ring sjunger bandet på svenska, men där och då skiljs deras vägar. I stället är Herr Bertrand svårdefinerade, folkpopiga och till viss del även elektroniska.
Bandets Hemsida 21:00 Vital Addiction När sångaren Alex omeds beskriva bandets härkomst frågar han först om jag känner mig redo. För vaddå, undrar jag, och så är han igång. Vital Addiction har funnits till och från under fyra-fem års tid, och var från allra första början ett skolprojekt. När så bassisten valde att hoppa av två veckor innan ett gig gjorde Alex själv entré. Därefter satte resor och värnpliktstjänst stopp för bandet, som dock känner att man nu är mer på gång än någonsin.
- Det har blivit väldigt mycket repande på sistone, och förhoppningsvis börjar det röra på sig snart.
Bandets Hemsida 21:30 Lorelei Lorelai är ett kärt åtseende för Fight Clubs publik. När man senast, då under namnet Two of a kind, gästade klubben gjorde man det med gott mottagande. Och sen dess har det hänt en hel del; man har alltså bytt namn, spelat in en demo - och skaffat sig en manager, som håller på koll på bandets egenintressen.
- Hon anordnade en gala och så hörde vi oss för om hon var intresserad av att jobba med oss. Nyligen så fick vi bland annat bloggkontrakt med ett livstilsmagasin.
Bandets Hemsida 22:00 Dead Hot Five - Från början är det från Ulf Lundqvist i Assar, där det finns ett husband på en bar som vi anammat det i från. Men det betyder ingenting.
Så förklarar Dead hot five sitt minst sagt spännande namn när vi bestämmer träff på Debaser. På scen bjuder man på sig själva rakt av, och visst känns det lite Motown över deras musik?
Bandets Hemsida