Fight Club
4 june'08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Anna Carlsson
Foto: Ismail Malikov
19:30 The Fast Forwards >> – Mitt liv utgör grunden för hur vi låter berättar Gabriel, sångare och gitarrist i bandet The fast Forwards.
Inspirationen till musiken hämtar de från livet, jobbet och den här staden. De spelar Brittisk- influerad indie, tänk er garagebeatles. Drömmen är att kunna leva på musiken och deras första mål är att släppa en platta. Men de börjar med att spela för publiken på Fight Club för att ge sig ut på en miniturné i England i sommar.
Bandets Hemsida 20:00 Film Noir Ett hungrigt popband som älskar att vara i Stockholm.
Episk popmusik, rockig filmmusik, svävande och storslaget beskriver de sin musik. Med diverse uppehåll och genrebyten har bandet spelat tillsammans i närmare sex år.
– Men det känns som för första gången varje gång man står på scen!
Bandets Hemsida 20:30 National Meadow Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Happy Puppy The Hives möter 90- talsrock.
Enligt dem själva håller deras musik en bra balans mellan både mjuka och hårda toner. De spelar akustisk rock med sköna gitarrer och mycket melodi. Med två tidigare spelningar på Fight club är det inte helt utan vana de nu åter intar scenen för kvällens tjugo minuter i strålkastarljuset.
Bandets Hemsida 21:30 Merci Det var på musiklektionen i skolan som de bestämde sig för att starta ett band. Nu, tre månader senare spelar de tre killarna i Merci akustisk indiepop med inslag av soul.
– Det är mjukt för örat, som en sval sommarvind, samtidigt som det snöar.
– Det är nice!
Bandets Hemsida 22:00 Marble Sun Åsikter, känslor och en massa erfarenheter, det är vad som ligger bakom Marble Sun och deras musik. De spelar alternativ 90- tals rock med influenser av bl.a. The Used och Danko Jones.
Just nu vill vi bara synas och höras berättar Johan, trummis i bandet.
Big in USA? – Absolut, USA är typ världen och det vill vi ha säger de och skrattar.
Bandets Hemsida