Fight Club
2 june'08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Anna Carlsson
Foto: Ismail Malikov
19:30 Mental Actors Själva skulle de vilja beskriva sin musik åt Guns N’ Roses och Jack Daniels hållet och efter att ha vuxit upp med Iron Maiden spelar de energisk och melodiös rock. Kvällens spelning blir deras första gig på ett år.
– Lite skrämmande, men kul som fan!
Bandets Hemsida 20:00 White Elephant Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 The Spring This Autumn De har spelat tillsammans sedan 2006. Under 2007 spelade de in en demo och ett album. De spelar svängig men tung musik som har blivit beskriven som tung, mörk och elak.
– Fast vi är rätt snälla egentligen berättar de.
Med sin första selning på Fight club är förväntningarna höga, men de hoppas på mycket folk. Det brukar gå rätt villt till på scenen när de spelar berättar de, och det vill man inte missa!
Bandets Hemsida 21:00 315 Bowery – Vi spelar kukrock!
Naiv och testosteronfylld garagerock förklarar Elias, sångare och gitarrist i 315 Bowery.
– Vi gör det skitiga snyggt fortsäter Jocke som även han lirar gitarr.
Namnet är taget från en gatuadress i New York, närmare bestämt en club där bland annat band som The Hellacopters och Ramones har lirat.
Bandets Hemsida 21:30 Canis Dei Med förebilder som Pink Floyd och Lam of God spelar de ”lite småprogressiv metall”. Det är nytänkande, tungt och bra berättar de. Vart är Canis Dei på väg?
– Det vet de inte än, men musiken är viktig. Sedan får de se vart det leder!?
Bandets Hemsida 22:00 Lost Moment Den renaste metall du kan hitta, inga krusiduller.
– Vi gillar verkligen det vi gör berättar medlemmarna i Lost Moments.
Det var fritidsgården och slumpen som förde samman dessa lidingökillar och gjorde att de startade ett band. Med vissa medlemsbyten har de lirat tillsammans sedan 2004. Kvällens framträdande blir deras tredje spelning där de kommer bjuda publiken på en kul show med mycket ös.
Bandets Hemsida