Fight Club
8 may '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
19:30 Fay Kendel & Band Fay, född och uppvuxen i England, är en självständig sångerska. För blott fyra år sedan valde hon att bosätta sig i Sverige efter år av spelande världen över. Det var också här som hon träffade sitt band som hon ikväll spelar ihop med på Stampens scen. Mary J Blidge och D'Angelo är båda stora förebilder för Fay, och målet är nu att etablera sig som en av landets framträdande rnb-sångerskor.
- Det finns inte så många rnb-sångerskor i Sverige, så jag satsar på att bli en av de största. Jag satsar högt och brukar alltid nå mina mål.
Bandets Hemsida 20:00 Nilof Tonårsbrorsorna Anders och Gustav delar samma vänner, samma hem och samma smak för musik. Därför kändes det minst sagt naturligt när man för ett halvår sedan bestämde sig för att inleda ett samarbete ihop. Allt började med ett musikprogram i skolan som sen kom att övergå till mer än en hobby. Resultatet blev "barnslig electropop" uppbyggd på midisynt, microcord och dator. Och receptet är solklart.
- Man måste komma på något sjukt irriterande som sätter sig.
Bandets Hemsida 20:30 Monolit Det har nu gått blott ett år sedan Melody, Louise, Mattias och Erik gick samman och bildade Monolit. Ett skränigt postrockband som enligt de själva tar det lugna från Sigur Ros, kombinerar det med det tunga från Mars Volta för att sedan satsa allt och lite till på låtarnas dynamik.
- Vi försöker göra något som inte finns. Ur ett konstnärligt perspektiv är det mer intressant att göra något som ingen gjort. Alla kan göra samma saker som andra.
Bandets Hemsida 21:00 Fuzzblock Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Mental Floss Mikael Örlund och kompisarna i Mental Floss har spelat ihop sen tio år, och ser sig i förstahand som ett klassiskt rockband. De största av förebilder stavas Black Sabbath, något som märks av i bandets musik.
- Det svänger nåt fruktansvärt, man blir på bra humör!
Bandets Hemsida 22:00 Ordogs Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida