Fight Club
7 may '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
19:30 A Bunch Of Lonesome Heroes A bunch of lonesome heroes är ett band á nio personer som bara repat ihop allesammans vid ett och samma tillfälle ett fåtal gånger under bandets musikaliska resa. Man beskriver det hela själv som "ett hatt-o-blås-band utan vare sig hatt eller blås". Texterna är skrivna på svenska, vilket ses som en självklarhet för bandet.
- Som svensk musiker bör man ha Håkan Hellström, E Street Band och David Bowie som förebilder. Det viktigaste är att få ut det man vill ha ut, och välja mellan hjärta och finmusik.
Bandets Hemsida 20:00 National Meadow National Meadow är ett band som tycker gränsen mellan drömmare och nolla går vid 27, hellre skulle hugga av högerarmen än ställa upp i Melodifestivalen och som har sina rötter i en "skithåla" full av ängar. Men de är också ett förbannat bra postrockband som inte ägnat ens en tanke åt framtiden.
- Framtiden? Nej, den har vi inte tänkt på.
Bandets Hemsida 20:30 Hunted Hedgehogs Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Bored Man Overboard Killarna i BMO, icke att förknippas med schlagertrion BWO, är ett ödmjukt gäng vars musik verkligen når djupt. Med uppenbara influenser från den amerikanska folkpopscenen strävar man efter att försätta sin publik i trans och på den vägen nå så långt som möjligt. Och man är väl medvetna om den rådande konkurrensen.
- Konkurrens är kul... men vi är konstiga och står ut. Metalband exempelvis brukar ofta låta likadant. Samtidigt är vi realister och vet att vi måste kämpa. Finns ingen idé med att vara diviga.
Bandets Hemsida 21:30 Harry Hermans Festorkester Allt började som ett uppskattat spex på Södra Latin för snart ett halvår sedan. Harry Herman och hans festliga orkester enades då om att skriva en rad partyhits att spela under kvällen, och det hela kom att landa i en förening mellan Curtis Mayfield och en något mer dansant ådra. Hur länge bandet dock håller samman är i nuläget oklart, även om man har en klar bild av vad man vill åstadkomma.
- Det kommer bli svårt att hålla ihop bandet under sommaren. Men innan dess ska vi återinföra 60-talet.
Bandets Hemsida 22:00 TBA Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida