Fight Club Heroes
25 April '08
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Insläpp: Kl 19:30
Dörren: 80 kr
Förköp: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
20:00 Simon Norrsveden Om dagarna pluggar Simon på RML, Rockmusiklinjen, på Fryshuset i Stockholm och sysselsätter sig med att kompa en rad olika band och artister. När han sedan går upp solo gör han det med en svenskspråkig pop där texten onekligen fått sig ett stort fokus. "Ingen bra text, ingen bra låt" som han själv beskriver det. Annars är han besviken på att det så sällan snackas om sex och groupies i intervjuer.
- Det är för lite sånt. Det är sällan man får frågor om det, det är trist.
På frågan hur det själv ligger till på groupiesfronten får jag ett pillemariskt leende innan vi slutligen skiljs åt.
Bandets Hemsida 20:30 Another Nation's National Anthem För den kvicktänkte blir förkortningen av Another nation's national anthem Anna. En bästa vän? En gammal romans? En avlägsen släkting? Det får vi inte något svar på, vad vi dock vet är att bandet nu hållit samman i snart sju år och att man nu laddar för sin femte Fight Club-spelning i ordningen. Man ser i förstahand musiken som ett uttryckssätt där man kan få utlopp för det allra mesta och komma undan med det. Men sen har man förbannat kul också.
- Jag är nöjd om jag vaknar upp dagen efter och blöder om fingrarna.
Bandets Hemsida Pets - - - INSTÄLLT - - - Sverige möter Camden månne? Edsbynbandet Pets står för tillfället i händelsernas centrum. Man kom nyligen hem ifrån Frankrike, där man varit och skrivit kontrakt med självkaste klädes-, och sedan en tid, skivbolagsmärket April 77.
- Det var häftigt att fick vara rockstjärna för en helg. Nu ska vi få släppa en vinylsingel, som sen kommer att följa med när du köper ett klädesplagg.
Bandets Hemsida 21:00 ShowBeginsIn5 - Vi vet inte riktigt vad det är för genre vi spelar i. Men skulle vi sorteras in i ett Itunes-bibliotek skulle det nog gå under "pop/rock", säger stämsångarna i Showbeginsin5, ett namn modifierat utifrån en gammal 80-talsdänga.
Hur som helst så känner de sig hemma i vad de gör och utlovar underhållning. - Vi fick höra nyligen efter en spelning att en som hört oss på skiva först inte gillat oss alls men blivit väldigt positivt överraskad efter att ha sett oss live. Det blir mycket improvisation.
Bandets Hemsida 21:30 Two Or Three Guns Ett band vars namn kommer från gangstaprofilen Icecubs klassiska citat "Two or three guns is all you need. You're not going to shoot more than that at a time". Och det behövs uppenbarligen inte heller mer än så för Stockholmsgänget, som med sin alternativa rockpop sprider både glädje och lusten att dansa. Inför spelningen på Stampen utlovas en spännande överraskning.
- Staffan kommer att spela dragspel, vilket han aldrig gjort förut. Och ingen har hört honom spela heller, så det kommer bli jättespännande.
Bandets Hemsida 22:00 Viva Arcadia - Hade vi varit från Jönköping hade vi säkert varit bättre, men sjukt patriotiska. Det kan man inte vara här i Stockholm.
Spångarockarna i Viva Arcadia befinner sig vid ett vägskäl, när man ska enas för hur saker och ting ska låta härnäst. Hur vet man inte än, men glatt ska det vara. Varje låt slår ut i dur, och enligt de själva har de hemskt svårt att låta mörka. Och tur är väl det, för resultatet blir charmigt och eget. Textförfattandet är dock ett mindre angeläget problem.
- Har man växt upp i den svenska medelklassen har man inte så mycket att skriva om. Man har inte upplevt såna där riktiga känslosvall.
Bandets Hemsida 22:30 High Jumping Jack Man skulle lätt kunna tro att namnet är en fortsättning på Rolling Stones kioskvältare "Jumping Jack Flash", men så är inte fallet. Namnet kom istället till bandet som ett skämt, som sedan inskolades och till slut fick bli det slutgiltiga. Man är ursprungligen från landets södra delar, Växjö och Halmstad, men kom till Stockholm för ett par år sedan. Och myten om de mindre städerna lever vidare.
- Man super, skejtar eller så spelar man musik. Det är en liten bubbla. Men Småland kommer mer och mer.
Bandets Hemsida