Fight Club Heroes
18 April '08
Plats: Mosebacke
Mosebacke Torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:30
Dörren: 100 kr
Förköp: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
21:00 Stirling Text... Bandets Hemsida 21:30 KIABE Det har nu gått knappt två år sedan gänget i Kiabe började lira musik tillsammans. Sedan dess har man med ljus och lykta sökt efter ett lämpligt sound genom att kombinera en rad olika musikstilar. När man ikväll intar Stampens scen gör man det med en slags harmonisk soulpop där undersköna sångerskan Ulrika Bergelinds stämma sätts i ett otvivelaktigt fokus.
- Man kan väl kortfattat säga att vi är ett bra liveband med asbra låtar, skrattar hon innan vi hastigt och lustigt skiljs åt.
Bandets Hemsida 22:00 Love It Loud Killarna i gruppen Love it loud spelar vad man själva beskriver som skön rock n roll, och hämtar större delen av sin inspiration från just rocken och då i förstahand från 70-talets och 80-talets många storheter. Bandet, som precis kommit ut ur studion, lovar publiken att hålla klyschor och poser på behörigt avstånd och istället lägga fokus på det enda som betyder något, nämligen musiken.
- Det larvigaste som finns är att posa för sakens skull, finns liksom ingen anledning att krångla till det.
Bandets Hemsida 22:30 Aright! - Efter mycket tjafs blev namnet en följd av digital tourretes, eftersom han avslutade varje mening med "aright!", säger sångaren Jack Wallsten och pekar på en av sina bandkamrater.
Stockholmskvintetten Aright spelar musik som känns. Inspirationen plockas i förstahand från den amerikanska indiepopen, där band såsom Bright Eyes och The Shins är extra tongivande. Dessutom läggs ett oerhört fokus på låtarnas texter, något som görs tydligt när man hör bandet spela. Sammanfattningsvis är Aright ett band för popens många trotjänare.
Bandets Hemsida 23:00 Soul Seduction Soul Seduction är ett rockband som inte viker sig för att förena 70-talets rockmusik med dagens, och som inte nog belyser vikten av en bra melodi. Det är riffigt, det är energiskt och... ogrötigt.
- Det är så bra att Evami sjunger. Man grötar helt enkelt inte till det med en tjej på sång.
Bandets Hemsida 23:30 The Challis - Vi utgår från mina pop/rock-influenser och lägger till Mirais soulinfluenser och kryddar sen det med Leos cirkusinfluenser.
The Challis, som fått sitt namn sedan två av bandets fem medlemmar helt slumpartat hetat just Challies i efternamn, träffades för blott två och ett halvt år sedan. Tillsammans delar de en förkärlek för melodier och stämsång, något som helt klart kommer att göra sig uppenbart när bandet ikväll tar till instrumenten inför en förväntansfull publik.
Bandets Hemsida