Fight Club
6 march '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Anna Carlsson
Foto: Ismail Malikov
19:30 Howl En bra Rock'n'Roll-låt ska kunna spelas på en akustisk gitarr, annars är det ingen bra låt. Dock är det inte akustiskt detta band kör, och absolut inte digitalt. Howl spelar rock'n'roll med 60 och 70-talsinfluenser blandat med tidiga Zeppelin, Elvis och Beatles. Det är sköna akustiska slingor med kruxiga leadslingor och en sångare med väldigt egen röst. Själva vill de bli störst, bäst och vackrast, och med hjälp av publiken kan de nog nå dit, "gör publiken ett bra gig, gör vi ett bra gig". Bandets Hemsida 20:00 Mother And Sun Mother and Sun från Uppsala har sedan 2004 rotat i 60- och 70-talets obskyra psykedeliska garage, och blandat det de hittar där med moderna noiseväggar. Resultatet har blivit en musik som inte låter som något annat. Sylvass experimentell rock som kan göra halsbrytande skiftningar men också lägga ut hypnotiska, utdragna ljudmattor. Bandets Hemsida 20:30 Brimstone Monkey För att sammanfattningsvis beskriva Brimstone Monkey krävs ett ord. Eufori. Dessa euforiska popmelodier, som vilar i händerna på popgeniet Peter Bergström, är inte bara dansanta utan också oerhört trallvänliga. Och det var just hos Peter som tanken om BM föddes, i somras.
- Vi sökte folk över nätet. Ja, man skulle väl nästan kunna kalla det internet dating för musik. Det tog tre månader att hitta rätt, men vi uthärdade det och det var helt klart värt det.
Bandets Hemsida 21:00 Skellington Kultförklarade metalbandet Skellington lirar enligt många en originell blandning av thrashig heavy metal med spridda influenser från hårdrockens 40-åriga historia.
- Vår musik är ungefär som 'best of metal', det finns lite av varje för alla liksom. Vi tycker att hårdrocken på 2000-talet behöver mer variation, mer i stil med gamla hjältar som ofta kunde bjuda på många olika typer av låtar på en och samma skiva.
Bandets Hemsida 21:30 Badmouth Badmouths resa mot världsdominans har börjat. Efter hela sexton år ifrån varandra är man nu tillbaka som band med ett debutgig på Fight Club, och därefter väntar såväl en USA- som en Englandturné för gänget, vars musik tilltalar särskilt amerikanerna. Detta då de, enligt bandet, verkar tröttnat på all den neometal som dominerar landets musikscen. Själva vill de dock inte sticka ut hakan allt för mycket när de beskriver sin musik.
- Alla påstår sig ju vara orginella, men vi utger oss inte för att vara orginella på något sätt, däremot odefinerbara.
Bandets Hemsida 22:00 Astral Kingdom Bandet har funnits sedan 2003 och sedan dess har en hel del hänt. Medlemmar har kommit och gått och radiostationer i såväl Spanien som Belgien och USA har spelat deras låtar. Denna melodiösa powermetalkvintett utlovar ett sevärt gig med flygande hårsvall, och man räds inte konkurrensen.
- Ju bättre andra är, desto bättre vill vi själva bli.
Bandets Hemsida