Fight Club
5 march '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Anna Carlsson
Foto: Ismail Malikov
19:30 Two Days In May Efter en längre stunds diskussioner kring bandets egentliga genre enas man om att kalla det för soft poprock. Man drar själva paraleller till band som Lifehouse och Goo Goo Dolls och menar på att svensk musik generellt sett är både tråkig och enkelspårig. Man är med andra ord ett band som vill röra om i grytan och bjuda publiken på nåt som skiljer sig en aning från det "gamla vanliga".
- Fight Club kommer faktiskt att bli en akustisk spelning. Kanske även med kontrabas.
Bandets Hemsida 20:00 Apoteket Apan Komplett med Roland-synth och saxofon spelar detta dansband poplåtar utan befriande komiska poänger. Som The Cure utan läppstift och med snyggare kläder. Och annan musik. Ångesten går fram utan ordbok och självklart kommer du att gilla det, Apoteket Apan gör ingen besviken.
Blir du det ändå ligger nog felet hos dig.
Bandets Hemsida 20:30 Anna Franzon Anna Franzon bodde under en tid i Spanien där hon arbetade aktivt som singer-songwriter och spelade på flertalet lokala krogar med eget material.
Musiken längtade hem och Anna återvände till Sverige. Nuförtiden är Anna Franzon inte en, utan sex personer. Annas ärliga, välformulerade pop serveras med klockrena trumpetstämmor när hon och hennes fem medmusiker går upp på scenen.
Stockholm har fått ett nytt band, lika snyggt som den musik de spelar.
Bandets Hemsida 21:00 Karpis Bandet har repat 13 gånger och har haft 3 spelningar, men har redan sålt skivor i Österrike via internet.
- Vi är väldigt färska, säger en medlem i bandet. Karpis spelar stoner metall som kan jämföras med t.ex Mastodon. Innan en spelning brukar de dricka öl och skriva sångtexter.
Bandets Hemsida 21:30 Unspeakable Acts Unspeakable acts spelar alternativ noise rock, 90-talsrock.
- Massa noice, fina noise. Man måste gilla musiken för att förstå vad vi gör. De träffades via en annons på internet för ca 1 år sen. Innan en spelning är det pizza som gäller.
Om fem år har Unspeakable acts tagit över världen och då blir allt som på 90-talet.
Bandets Hemsida 22:00 Solosynthduon Allt började när enmannakonstellationen Solosynthduon testade att lägga piano på en låt med hjälp av programmet Garageband. Detta gav honom blodad tand, och ett par remixade covers senare står han nu ensam på scen för första gången, inför Fight Clubs publik på Stampen, och han lovar att inte hålla igen.
- Det blir helt klart ösigt. Mycket dans, mycket bas och nya låtar.
Bandets Hemsida