Fight Club
15 Februari '08
Plats: Mosebacke
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 21.00
Entré: 80 kr
BilderText: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
21:00 CliveClives musik är en balans. Balans mellan rock och pop, alternativt och kommersiellt, pompöst och opretentiöst, humor och allvar.
- Musiken är gjord för att höras live och framför en publik får låtarna ett eget liv, oavsett om folk hört dem förut eller inte, säger Jocke.
Johan håller med.
- Man går inte oberörd från en spelning med Clive.
Bandets Hemsida 21:30 The Standups- När man var nitton år kunde man plugga och spela. Nu har alla glamorösa titlar på jobbet, och då gäller det att prioritera.
Så beskriver bandet självt i stora drag förändringarna sedan det drog igång för snart tio år sen. Härnäst väntar eventuella spelningar i London, Berlin och New York för det mogna punkbandet, som med åren enligt de själva gått från att låta som Sonics för att nu istället vara mer ett Weezer. Men dessförinnan ett besök alltså på Mosebacke och FC Heroes.
Bandets Hemsida 22:00 AndraskoAndrasko är inga nykomlingar på Fight Club-scenen, och det faktum att de gång på gång lyckats övertyga bokarna talar sitt tydliga språk. Med sitt skandinaviska soulsound försöker man finna nya vägar för att inte riskera att uppfattas som vare sig fyrkantiga eller förutsägbara.
- Vi gör precis det vi själva vill, finns ingen chef som bossar över en. Det är skönt att överraska och sticka ut lite, säger trummisen Pierre.
Influenserna från bland andra Lauryn Hill och Alicia Keys märks tydligt, och bör därför vara av intresse för alla soulälskare.
Bandets Hemsida 22:30 ShowBeginsIn5- Vi vet inte riktigt vad det är för genre vi spelar i. Men skulle vi sorteras in i ett Itunes-bibliotek skulle det nog gå under "pop/rock", säger stämsångarna i Showbeginsin5, ett namn modifierat utifrån en gammal 80-talsdänga.
Hur som helst så känner de sig hemma i vad de gör och utlovar underhållning.
- Vi fick höra nyligen efter en spelning att en som hört oss på skiva först inte gillat oss alls men blivit väldigt positivt överraskad efter att ha sett oss live. Det blir mycket improvisation.
Bandets Hemsida 23:00 The Stereo In IrisNär bandet ombeds beskriva sin musik blir de genast oense, men beslutar efter en stund att kalla det för skramlig snabb popmusik. Att man har kul är det inget tvivel om, och det är något man påstår även smittar av sig på publiken. De beskriver sig själva som en annorlunda upplevelse som skiljer sig märkbart från gig till gig.
- Man vet ju inte själv hur det kommer låta. Men när man vet det, då är det dags att lägga av.
Bandets Hemsida