Fight Club
6 february '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
19:30 2 Of A Kind När jag träffar Stockholmspopparna i Two of a kind är det ett ord som används mer än något annat. Nämligen "kul". Och det är just vad man verkar ha både när man skriver, framför och talar om sin svängiga popmusik där stäm- och duosång kommit att få en dominerande roll.
- Man ska hålla det kul och köra på så länge det håller. Och så länge man har just kul så får man ta sig den tid det tar.
Bandets Hemsida 20:00 Le Shake Before Use Tonåringarna i Le shake before use träffades i skolan och bestämde sig efter att ha kommit på namnet att det inte vore en tokig idé att kicka igång ett band. Soundet är tydligt 60-talsinspirerat och enligt sig själva i förstahand anammat från tidiga Beatles. Anledningarna till varför man ska se just tjejdominerade LSBU är många.
- Vi har flummiga mellansnack, är positiva och sticker ut. Sen är vi bra också.
Bandets Hemsida 20:30 Monde Yeux Monde Yeux gillar Frankrike och beskriver sin musik som burlesk franskpop med inslag av Beirutinfluenser. På scen tar även ett dragspel plats samt en ukulele, och särskilt för FC- spelningen även en xylofon. Trots de många olika instrumenten påstår man sig inte behöva repa särskilt mycket, och till sommaren drar man ut på en annorlunda typ av turné.
- Vi ska ut på en gatumusikantturné utan något som helst startkapital. Vi börjar i Stockholm och hoppas där kunna samla ihop för vår första resa.
Bandets Hemsida 21:00 Francis Med en sångerska på Gotland, en trummis i Nyköping, en basist i Leksand och gitarrister i Mora respektive Uppsala kan man gott tro att bandet gett upp för längesen. Men inte Francis inte, istället levererar de elegant och finstämd pop, "som Tom Waits fast med en jävligt kvinnlig sångerska". Ursprungligen är man dock från Mora och man vill därför sätta hemstaden på kartan.
- Det har aldrig kommit något bra från Mora, förutom Mora Träsk som dessutom är från Gefle. Folk behöver nåt i den där jävla skitstaden, mer än Vasaloppet.
Bandets Hemsida 21:30 Tabasco Stockholm Man har redan hunnit med tv-framträdanden och spelningar på några av landets högst aktade klubbar och scener. När de nu tar ton på Fight Club med sin trevliga skapop är förväntningarna på dem höga, både från publiken och från dem själva.
- Senast fyllde vi Stampen och hoppas kunna göra det igen. Och till sommaren vill vi ha ett fullspäckat festivalschema.
Bandets Hemsida 22:00 The Social Services - Vi är två tredjedelar från Glasgow och en tredjedel från Norrköping, det gör att vi låter både poppigt och lite folkigt, säger Martin.
Bandet, som är nästan klara med sitt debutalbum, har gitarrförbud men är öppna för alla andra förslag. Det gör att det spelas piano, bas och trummor och tre personers sång nästan jämt och att det kommer till mandolin, horn, klarinett eller vadsom beroende på vilka kompisar som är i stan just den dagen. Emma berättar att hundratals tummar hålls för att nyckelharpan ska komma fram just på Fight Club…
Bandets Hemsida