Fight Club
5 february '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
19:30 Ed.Ted.Fred Efter många bandnamnsförslag beslutade sig Mattias, Magnus och Johan för att helt enkelt bli Ed, Ted och Fred. Ett enligt Mattias neutralt namn som ger lyssnaren frihet att bilda sig en egen uppfattning. I stora drag rör det sig dock om alternativ rock, inspirerad av bland andra Queens of the Stone Age, Muse, Foo Fighters och Nirvana.
- Det är bra med konkurrens, även om det mesta som finns är skitig pengamusik, skrattar Mattias och avslutar. Vi är konst. Och skrattar igen.
Bandets Hemsida 20:00 Beef Club Beefclub levererar klassisk rock med så mycket manlig energi det bara går. I dagarna släpptes första singeln "380 days" från nya plattan "The way we see it" som kommer ut under våren. Bandets Hemsida 20:30 Feed Me Dolly Sedan 1996 har grabbarna i Feed Me Dolly experimenterat friskt inom ett brett spektrum. När man nu den femte februari gör sin första spelning under det nya namnet, taget från ett onlinebaserat datorspel, låter det som om någon korsat Queens of the Stone Age med Nirvana och satt etiketten stonegrunge. Och det har aldrig låtit bättre.
- Den nya demon blev så bra att man rent automatiskt blivit mer ambitiös och gett mer. Ledorden är mångfald och kvalitet.
Bandets Hemsida 21:00 Kafkas Fever - Blandar du John Frusciante med Liam Gallagher så har du Kafkas Fever, skrattar sångaren Nicklas.
Det låter nytt, fräscht och britpopinspirerat, och på Fight Club den femte februari gör man sitt blott tredje scenframträdande.
- Vi vill ju helst hoppa runt, men nu såhär i början blir det mer stillastående tills vi fått mer erfarenhet. Är ju inget kul i längden att kolla på ett band som bara står stilla.
Solnabandet får väl därför förlita sig på att publiken står för dansen.
Bandets Hemsida 21:30 The Crack Babies Svängigt, snyggt och jävligt bra. Dessa hårdnackade punkare spar inte på krutet och utlovar strängiga allsångsrefränger - förutsatt att åskådarna själva är med på noterna.
- Det har hänt att publiken däckat innan gigen. Och då är det ju lite svårt att få igång dem.
Bandets Hemsida 22:00 Astral Kingdom Bandet har funnits sedan 2003 och sedan dess har en hel del hänt. Medlemmar har kommit och gått och radiostationer i såväl Spanien som Belgien och USA har spelat deras låtar. Denna melodiösa powermetalkvintett utlovar ett sevärt gig med flygande hårsvall, och man räds inte konkurrensen.
- Ju bättre andra är, desto bättre vill vi själva bli.
Bandets Hemsida