Fight Club
4 february '08
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Ismail Malikov
19:30 Löske Löske är ett pop/punk band från Växjö som försöker förmedla lite glädje med tanke på att det är ganska ute just nu. Vi har haft några spelningar sen vi startade 06.
- Sjukaste var när vi spelade på en hippiefestival ute i skogen, det va jävligt nice och uppskattat även av dreadsfolket. Våra största inspirationskällor är: Screeching weasel, NOFX, Blink 182 och Bad religion. Så vi försöker iaf att spela fort och skänka lite glädje till alla knegares trista vardag.
Bandets Hemsida 20:00 Cut Credit Solnarockarna i Cut Credit har inte haft det lätt. Inför spelningen på Fight Club den 4 februari, har man nu tvingats plocka in förmågor utifrån för att överhuvudtaget kunna genomföra giget.
- Vi spelade på en festival i Norge för ett tag sen och därefter hoppade ett gäng av för att satsa på skolan. Och det fick vi veta typ samtidigt som Fight Club-spelningen bekräftades. Men trots att man nu har blott fyra rep i ryggen ihop med den nya sättningen, är man övertygad om att det hela kommer gå hem.
Bandets Hemsida 20:30 Bloodshed - När folk försvunnit har man tagit in vem som helst bara de kan spela.
Men nu känns allt rätt, nu vill vi bara få ut skivan och sen spela en massa, säger gitarristen Tommy, som ihop med sitt Bloodshed är enig om att gitarrsolon inte tillför något och att känslan av att skriva en bra låt är den bästa som finns.
Förvänta er därför inga minutlånga solon utan istället bara ren och skär black/trash metal från huvudstadens kärna.
Bandets Hemsida 21:00 The Ugly Nysignade The Ugly spelar, som de själva uttrycker det, hookig black metal och är scenens döda status till trots övertygade om en ljus framtid.
Bandet, som nu hållit ihop sedan 2004, hämtar sin inspiration från band som Dark Funeral och Marduk och har en stadigt ökande fanbase.
- Vi får höra en del att folk som inte varit inne på musiken tidigare gillat oss, och det är riktigt kul.
Bandets Hemsida 21:30 Castillion Killarna i Castillion bjuder på progressiv metal och lägger stor vikt vid melodierna. Man är anti all form av imageprofilering och vill istället att musiken talar för bandet.
- Finns ingen anledning att vara kaxiga. Vi har roligt på scen och det brukar synas, och vi vill inte ändra på något för att sälja fler skivor.
Bandets Hemsida