Fight Club
14 September '06
Plats: Mosebacke
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 21.00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Dorotea Öster
Foto: Tobias Welander & Ismail Malikov
21:00 Toffe På Bas Bandet har funnits i fyra år och spelar en sorts pop/grunge. Texterna sägs vara en aning poetiska och skrivs på svenska. – Sjunger man på engelska känns det som man härmar någon, säger sångaren Felix. Bandet har är en riktig Fight Club favorit och har tidigare spelat på Allhuset och Riddarkällaren.
– Allhuset är det största vi har gjort, säger de. Kanske kan Mosebacke bli större.
Bandets Hemsida 21:30 High Jumping Jack Då sångaren/gitarristen/synth-killen är ”mest kreativ” är det han som sköter musikskapandet.
- Jag inspireras mest av filmer och andra bra låtar, inte andra band så mycket, berättar han. De började sin bana i Växjö och där har de spelat för fullt till Växjöbornas förtjusning.
- Vi spelar positiv musik, vi är ganska så glada så det blir inte så mycket deppighet.
Bandets Hemsida 22:00 Someone - Vi ska göra det till en stor fest!
Det lovar killarna i Someone som träffades genom vänner och nätet. Alla hyser samma strävan inom musikskapandet och alla gillar Depeche och The Doors, fast kanske framför allt Muse. Musiken blir alternativ pop-rock åt det luddigare hållet och de är nöjda med sina föregående spelningar,
-Det har inte varit några ’Bosses pizzeria i Haninge’-ställen hittills.
Bandets Hemsida 22:30 Two Or Three Guns - Vi har spelat på mindre ställen än Mosebacke så vi har vanan inne att svettas!
Det tog sångerskan och keyboardisten 18 år av löst snack för att komma igång med bandet. När jag frågar om musikstilen säger sångerskan:
-Man lyssnar på och gillar en sorts musik, men musiken man gör blir något helt annat, inte det man tänkt sig, så då blir det skitsvårt att beskriva det. Dessutom vill Staffan att det ska stå att vi låter som Carola.
Bandets Hemsida 23:00 Four Faces – Vi spelar poppig rock eller rockig pop, säger killarna i Four Faces.
Bandet som egentligen består av five faces har mycket glöd och är grymt taggade att få avsluta kvällen på Mosebacke. Musiken ser de som en verklighetsflykt och en chans att leva ut sina drömmar.
– Det är annat än att sitta i kassan på ICA, säger de.
Bandets Hemsida