Fight Club
6 september '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder Text: Dorotea Öster
Foto: Tobias Welander
20:00 White Man's Overbite Gitarristen och allt-i-allon i bandet samlade ihop alla han kände som kunde spela och startade upp bandet, nu spelar de ”folkölsrock” säger han men ändrar sig snabbt:
- Nej jag bara skämta!
Tyvärr flyttar de in i sin replokal fem dagar innan spelningen men tror att det kommer bli bra ändå.
- Om det är nån därute i publiken som inte ger allt… då är det okej.
Bandets Hemsida 20:30 Waldorf Salad Någon ny fräsch rock blir det garanterat inte. Här blir det psykadelisk musik inspirerad av 60 och 70-talet med sköna kultband som Pink Floyd, Träd Gräs och Stenar samt Bo Hansson. Om sig själva säger de att ”det blir en återblick till tiden då musiken förknippades med kvalité och droger, till skillnad från dagens urvattnade Mc Donald’s-musik”. Kunde man sagt det bättre själv? En rolig spelning blir det med kul musik utlovas. Bandets Hemsida 21:00 Oligophant Motsatsen till treminuterspoplåtar, "vi är väldigt bra" säger dom om sin progresiva psykadelia. Namnet kommer från deras maskot, ett djur som är en blandning av fågel, elefant och zebra. "Men vi är inget bolibompaband!" förklarar dom hetskt. Dom har spelat ihop i över ett år och har spelat ute rätt mycket under tiden, bland annat på Alternativa Politikerveckan, men som band vill de inte ta politisk ställning. Bandets Hemsida 21:30 The Standups - Någonstans är det punk, men med inslag av disco, säger The Standups om sin musik. Dom väljer att kalla det Actionpunk vilket låter skitbra. Dom berättar att efter en spelning i Nyköping kom en full tjej fram och gav dom den vaga komplimangen ”bättre än Moneybrother!”
- Fast allt är väl bättre än Moneybrother, muttrar dom.
Bandets Hemsida 22:00 Palleco - Instrumental tv-spelsprogg, melodiöst, rytmiskt och nice! försöker de sammanfatta sin musik, dom jobbar hårt på att få en egen genre. Sen börjar de prata om norskan Susanne Sundför, som ”helt seriöst kommer slå i Sverige snart!” Annars kanske dom kan namedroppa Kebnekajse.
- Det är många som tycker vi är skitbra, helt ärligt alltså! säger dom och jag tror på det.
Bandets Hemsida 22:30 Oband Fastän Oband har en blåssektion spelar de vare sig soul eller ska utan snarare folkrock.
- Eklektisk stämning med inslag av svett, säger de glatt! Någon hävdar att de är ute efter lite Moneybrother/Håkan Hellström-sound men killen som spelar banjo får mord i blicken vid dessa ord.
- Ska man se oss ska man se oss nu när vi spelar på små intima ställen. När vi väl spelar på Cirkus är det inte lika roligt längre.
Bandets Hemsida