Fight Club
5 september '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder Text: Dorotea Öster
Foto: Tobias Welander
20:00 Dolly Blackbelt Från början var dom ett renodlat coverband, men trots de feta pengarna som rullade in så kände dom inte att det var värt det. Efter att ha bytt ut lite motsträviga medlemmar började de skriva eget.
-Det är inte som att vi gör något unikt, säger dom modest och erkänner att dom alla är svaga för Karin Dreijer, även om det inte hörs i musiken. Sångerskan säger sig ha en väldigt hög, oskolad röst vilket bara är positivt för musiken!
Bandets Hemsida 20:30 Anton Ekberg Bandets Hemsida 21:00 Good Morning June - Popsvängen har varit lite för mycket för oss, förklarar killarna men säger att musiken ändå är pop, fast helt utan inslag av rock.
- Vi vill sprida lugn och förståelse, få publiken att slappna av. Dom misstänker att alla antagligen kan känna igen sig i nåt i musiken.
Bandets Hemsida 21:30 Piu Sångerskan har tyvärr flyttat till Bollnäs men kommer att fortsätta skriva det mesta, berättar det resterande bandet. Musiken blir lite av en blandning mellan naturromantik och Kate Bush.
- Som om Simon & Garfunkel varit tjejer, säger dom sen och lägger till att det är mycket stämsång och tvärflöjt.
Bandets Hemsida 22:00 Marcela - Lite ösigare än singer-songwriter tror jag, beskriver Marcela sin musik medans gitarristen säger att det är själfull pop. Sångerskan, som skriver all musik med viss assistans från sitt backupband, berättar att det är viktigt för henne att skilja på privatpersonen Marcela och scenpersonen. Det är melankoliskt, men inte nödvändigtvis mörkt för det.
- Lite som att blanda the Corrs med Joni Mitchell!
Bandets Hemsida 22:30 Herr Bertrand - Nån form av folkmusik med elektroniska inslag, kan man verkligen säga det.. frågar sig bandet, nyss hemkomna från en gatuturné som förband åt Tempus runtom Norrland. De har fått mycket uppmärksamhet och publicitet under resan vilket de inte tror skulle hänt om dom spelat på klubbar.
- Gå ner på djupet i texterna och musiken om ni vill, men det finns många nivåer.
Bandets Hemsida