Fight Club
4 september '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder Text: Dorotea Öster
Foto: Tobias Welander
20:00 In Early Days Det här är någon form av hardcore-screamo, men utan skriken.
- Det är tunga grejjer, åt Under Oath och Saosin-hållet, förklarar dom om soundet. Sångaren lovar att stagedive:a och kasta sig in i mosh pitten de är säkra på att få framför scenen. Texterna handlar om livet.
- Inte ”cut my wrists & heartbreak”, förklarar dom, men dom är viktiga ändå.
Bandets Hemsida 20:30 Jahoomha - Vi lirar folkrock… Näh!
- Nej verkligen inte, inleder dom intervjun med. Det är atmosfärisk rock berättar de, men ändå tungt, åt Brant Bjork, QOTSA och Kyuss-hållet. Dom kommer från Danderyd, vilket enligt deras egen utsago är en metal- och Eric Prytzkommun. - Vi landar någonstans mittemellan och missar alla fans. Så se till att dom får nya på Stampen!
Bandets Hemsida 21:00 Tristan - Jag har en stark fan-base i USA, berättar Tristan, och därför ska han åka över dit i oktober för en kortare turné runtom New York och Los Angeles. Han har sysslat med musik sen nioårsåldern och har jobbat sig mot ett sound i My Chemical Romance och Linkin Park-skolan. Även om han har haft samma back-upband i flera år är det ändå han som håller i alla trådar.
- Det är ju skönt att slippa kompromissa med sin vision, berättar han, men hela bandet är med och bollar idéer.
Bandets Hemsida 21:30 The Delta Brothers Bandets ständiga spelningstema är sommaren.
- Man är fri, ledig och glad! Vi sjunger om havet, kusten, vänskap och kärlek, säger de och jag är inte säker på om dom skämtar eller inte. Men då man behöver en dos sommar året om har de nu beslutat sig för att inte bara träffas och spela om somrarna, utan 12 månader om året. Just nu håller det dessutom på och spelas in en dokumentär om dom:
- Så att folk kan lära känna oss direkt, liksom!
Bandets Hemsida 22:00 She Walks - Ni låter som ni kan hamna på Spiderman-soundtracket var det någon som sa efter en spelning, berättar en glad norrlänning och förklarar musiken som en blandning mellan the Cure, Placebo och Soilwork. Dom har blandade musikintressen och trummisen är väldigt inne på metal, men som han säger: - Man kan inte spela metaltrummor till all musik. Bandets Hemsida 22:30 Last Souls Alive -Vi spelar bra musik, inte metal! Så förklarar de sin musik och en närmre beskrivning än så är får man inte. Deras texter ska rädda hela vår generation från undergång, eller åtminstonde metal… Sångaren berättar att han är intresserad av all slags musik, ur ett rent studiesyfte, och att det är viktigt att vara ärlig när det kommer till musik. Bandets Hemsida