Fight Club
3 september '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder Text: Dorotea Öster
Foto: Tobias Welander
20:00 Ghoul City Det blir inga Cool & the Gang-moves från detta garagerockband, och sjömanstatueringarna kommer komma senare, men sen dom bytte ut den metal-aspirerande basisten till en med mer likriktat engagemang har allt känts rätt. Nu blir det mer Hellacoptersinfluenser för, som dom säger:
-Det är inte så coolt med metal.
Bandets Hemsida 20:30 Nancy's Dead Femte gången för detta FC-hjälteband! Vi kan inte få nog av dom, helt uppenbarligen. Musiken fortsätter spreta åt ett tiotal olika håll, de blir hårdare, bättre och mer avancerade för varje år. Dom jobbar på sin ljudbild och är noga med att allt ska kännas 100% för att det ska släppas igenom till musiken som blir en blandning av kärleken till metal och synth,
- ...och så grungen som aldrig vill försvinna, säger bandets ende grungare glatt.
Bandets Hemsida 21:00 Infinity -Vi dricker ju öl också, säger detta metalband när jag frågar om det inte är svårt att få spelningar på små pubar och barer när man spelar den sortens musik som dom gör. Är galet moderna, skriver musiken i datorn, skickar filer till varandra där alla kan göra pålägg separat, så när de väl ses i replokalen är låtarna relativt färdiga.
-Det blir inga koordinerade head-bangs eller Yngwie Malmsteen-sparkar, även om det är rätt roligt med sånt, berättar gitarristen.
Bandets Hemsida 21:30 Enefages Tuttifruttirock från bandet som säger sig vara en blandning mellan Children of Bodom, Schlager och Meat Loaf, även om de största influenserna nog kommer från Queen och the Ark. Dom vill dock göra klart att dom inte gillade schlagerbidraget från de sistnämnda.
-Det händer väl en del när man blir fångad av ögonblicket, säger pianisten om den kommande spelningen, till vilken det utlovas massa nya låtar.
Bandets Hemsida 22:00 Dreams Of Dusk Ett big-band på sju personer som ända från starten varit noga med att allt ska vara aukustiskt, -Tanken är att köra tungt och svängigt utan elgitarrer.
Istället får dom in både cello och fiol, vilka var lite knepiga att hitta under de sju åren bandidéen har funnits. Nu kör de hårt på mysticism, Enya-aktig sång och Led Zeppelinkänsla på musiken.
-Vi kallade oss sagoinfluerade tidigare, men folk trodde vi var nåt slags lajv-band då.
Bandets Hemsida 22:30 Eftah Eftah är det arabiska ordet för ”öppna”, i början siktade dom nämligen in sig på rockenroll med arabiska tongångar men när dom tröttnade på pressen från ambitionen orkade dom inte riktigt byta namn:
-Det är eftah-fest, liksom!
Under de senaste fem åren har dom rört sig mot ”nåt slags punk-rock-hårdrock” med Dead Kennedys, Zappa och hillbilly-inslag. Vänta er åtminstonde ett kortare politiskt brandtal!
Bandets Hemsida