Fight Club Heroes
30 Augusti '07
Plats: Tanto, Ringvägen 24
T-bana: Zinkenstam
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Simon Edwinsson
Foto: Ismail Malikov
19:30 Dogs of Pompei Precis som förra gången Dogs of Pompei spelade på FC blir det tung svängig rock med skitiga nerstämda gitarrer i stonerrockens anda. Men nån skillnad blir det väl?
- Ja, lite mörkare, lite tyngre och nånting tungt och elakt, säger Anders.
Bandet har en ny skiva på g och har ligger också i startgroparna för att spela in en video.
Bandets Hemsida 20:00 Heart†kreuz Det har hänt en del med Heart†kreuz sen senaste spelningen på FC. Man har bland bytt trummisen mot en trummaskin och slängt allt gammalt material. Så hur låter de nya låtarna då?
- De är lite svängigare och rockigare, säger gitarristen Henrik. Heart†kreuz spelar visuell rock med inspiration från solens rike.
- Vi är jäkla bra, säger Thomas, sångare i bandet.
Bandets Hemsida 20:30 Tyranex Tyranex är heavy metal-bandet som lirar old school med en tjej längst fram. Bandet har precis avslutat inspelningen av sin andra demo. Mycket ös, energi och ilska i konstruktiv form är vad vi har att förvänta oss av Tyranex på torsdag.
- Den här gången är vi en trio och det kommer bli råare och... vad ska jag säga... folk kommer bli förvånade, säger Linnea som sjunger.
Bandets Hemsida 21:00 Love it Loud Som namnet antyder bjuder bandet på klassisk rock’n’roll på hög volym. – Det blir sjukt svängigt. Vi är som ett enda stort leende, säger bandet. Målgruppen är bred och musiken sägs tilltala alla som vill röra lite på sig. Det har varit hektiskt med många spelningar på sista tiden. I replokalen drar alla i Love It Loud sitt strå till stacken och bidrar med sin egen del. – Det brukar resa sig i nacken när nån lägger på den där perfekta andrastämman. Bandets Hemsida 21:30 Cut Lips Cut Lips spelar hårdrock eller LA-rock och inspireras av "det bästa från det mesta". Spelningen på Fight Club blir första giget efter en färdiginspelad demo. - Det kommer bli ett jävla ös och vi kommer köra över allt och alla, lovar de. Ambitionen är att i framtiden kunna livnära sig på musiken och på frågan var Cut Lips befinner sig om fem år svarar de snabbt att de då har varsin swimmingpool. Bandets Hemsida 22:00 Donald Rock'n'roll med mycket skrammel och oljud. Så beskriver Donald, som bildades 2002, sin musikstil. Showen är viktigt och bandet berättar att de nästan befinner sig i trance på scenen. Dessutom lovar de att "hoppa runt som idioter" på Fight Club. Bandets Hemsida