Fight Club Heroes
31 mars '07
Plats: Allhuset
T-bana: Universitetet
Insläpp: Kl 21.00
Entré: 60 kr
Bilder Text: Lisa Edwinsson 21:30 Challis – Vi har bara blivit bättre, säger pop/rockbandet Challis inför Fight Club Heroes.
Sedan vi såg dem sist har de spelat in två nya demos, haft en hel radda spelningar och kommit till semifinal i Emergenzafestivalen.
- Den tävlingen ska vi såklart försöka vinna.
Men innan dess är det alltså dags för Allhuset.
– Där blir det drag utöver det vanliga.
Bandets Hemsida 22:00 Benny Willman Det var en av de allra sista sensommardagarna som vi senast såg singer-songwritern Benny Willman på Fight Club’s scen. Då hade han precis påbörjat inspelningen av sin skiva. Idag är projektet snart i hamn. Annars har höst och vinter ägnats mycket åt resor.
- Jag har rest runt i Indien och legat lite lågt med spelandet.
På Allhuset är det dock dags igen. Benny Willman lovar att bjuda på ”äkta musik” och låtar med dragning åt country, blues och folkmusik.
Bandets Hemsida 22:30 Tremblebee – Den bästa spelningen vi haft var Fight Club på Riddarkällaren, säger Tove och Christian i Tremblebee.
Nu hoppas bandet, som spelar alternativ pop/rock influerad av det bästa och det mesta, på en repris på Allhuset. Och varför skulle det inte kunna bli ännu bättre med rejält med ös, mycket bas och en keyboardist – för övrigt ny i bandet – som gillar att slänga med huvudet?
Bandets Hemsida 23:00 The Stereo In Iris Det rullar på för slipsrockbandet The Stereo In Iris. EP:n med sex nya spår är färdiginspelad och framträdandet på Allhuset blir finalen på en fullspäckad gigmånad. Där hoppas man på att göra en av 2007:s bästa spelningar och bandet ser fram emot att ta ut svängarna på den stora scenen. Sist de intervjuades för Fight Club’s räkning påstods att en Stereo in Iris-spelning är som att få en stor Red Bull i ansiktet.
– Nu är det tre Red Bull som gäller, säger de.
Bandets Hemsida 23:30 [ingenting] Lördagen till ära presenterar Fight Club stolt [ingenting] på Allhusets scen. Det är snart tre år sedan indiepopbandet med influenser från bland annat Velvet Underground och Pixies gav sig till känna med fullängdaren ”Ingenting duger”. Singeln ”Julia” blev genomslagslåt och en välspelad platta på stans indieklubbar. Nu är bandet aktuellt med albumet ”Mycket väsen för ingenting” som släpptes i höstas. Efter vinterns spelningar i bland annat Göteborg och på Debaser är det dags för Fight Club.

Hur känns det att vara headline efter en rad demoband?
– Egentligen känns det som vi är ett demoband fortfarande. Vi har inte påverkas så mycket av att ha fått kontrakt utan spelar på samma sätt som förut, säger Christopher Sander, sångare och gitarrist.

Sagan om [ingenting] tog sin början 2003. Att skivkontraktet från Labrador kom så snabbt efter bandstarten beskrivs som en ren tillfällighet.
– Vi hade tur att våra vägar korsades.

I det skedet hade man inte ens något namn. [ingenting] fick bli det officiella bandnamnet, men Christopher avslöjar att man just nu går och funderar på ett namnbyte.
– [ingenting] har varit väldigt mycket min grej. Jag skulle vilja att vi kom på ett nytt namn tillsammans som alla är med på. Vi är inne i en demokratiseringsprocess, säger han med ett skratt.

Sedan starten är det Christopher som nästintill ensam har stått för låtmaterialet, men på senare tid har bandet börjat jobba fram allt mer musik tillsammans.
– Det är ju det som blir både roligast och bäst.

Varför sjunger ni på svenska?
– Ja, varför inte? Det känns på något sätt ärligare, säger Christopher och berättar att han är en ”textbaserad person”.

Vilken av dina texter är du mest nöjd med?
– Genomslagslåten ”Julia”, men också senaste singeln ”Suzanne”.

Apropå något helt annat, hur tror du spelningen på Allhuset blir?
– Jag är säker på både vi och de andra banden kommer att bjuda på en hejdundrande fest.

Vad händer annars för er framöver?
– Vi har en hel del inbokat. Bland annat ska vi till Danmark i sommar och sen är Storsjöyran helt spikad.
Bandets Hemsida