Fight Club Heroes
30 mars '07
Plats: Mosebacke
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 20.30
Entré: 60 kr
Bilder Text: Lisa Edwinsson
Foto: Ismail Malikov
21:00 Fritjof & Familjen Det var bara en dryg månad sedan vi senast såg sjumannabandet Fritjof & Familjen på Fight Club’s scen. Då fixade de både publikrekord och skön stämning med sin svenskspråkiga reggae.
- Det var helt fantastiskt och kunde inte ha gått bättre, säger Kalle i bandet.
Inför Mosebacke hoppas man såklart på en lika bra spelning.
- Vi är grymt taggade och kommer att bjuda på en fet show.
Bandets Hemsida 21:30 Winston Det blir medryckande musik när Winston än en gång bjuder Fight Club-publiken på dansant och trallvänlig indiepop. Sen spelningen i december har bandet tagit de ganska lugnt, eftersom en av bandmedlemmarna har haft fullt upp med bröllopsförberedelser. Nu är man däremot heltända på ett nytt gig och förväntningarna inför Mosebacke är höga.
- Det känns skitroligt, säger bandets låtskrivare Joakim.
Bandets Hemsida 22:00 Dangerbirds - Vi har nog blivit lite mer poppiga sen sist, säger gitarristen Petter i Dangerbirds. Annars har man svårt att sätta en stämpel på musiken.
- Det finns ju lika många genrer som det finns band.
För materialet står Petter och sångaren Martin. Det brukar gå till så att de mer eller mindre levererar en färdig produkt till övriga bandmedlemmar. Texterna, då? Är det viktiga?
– Nja... jo. Man vill ju inte sjunga om vad skit som helst.
Bandets Hemsida 22:30 Winslow Countryinsprirerad poprock. Så beskrev Winslow sin musik senast vi såg dem.
– Det stämmer fortfarande, men låtarna drar mer och mer åt pophållet, säger Jens i bandet.
På fredag får publiken höra en hel rad nya låtar som aldrig tidigare har spelats live. Dessutom bjuds på en alldeles ny scenutstyrsel – som in i det sista hålls hemlig. Sist vi såg Winslow hade bandet just fått skivkontrakt. Nu väntar man med spänning på att få gå in i studion.
Bandets Hemsida 23:00 Jellyfish Syndrome – Ni kan vänta er fyra stiliga herrar och något som är intressant att lyssna på, säger Jellyfish Syndrome om spelningen på Mosebacke.
Kanske blir det även lite improvisation på scenen av bandet som lirat tillsammans i fyra år. Även kroppsspråket är något som publiken bör kolla in. Den senaste spelningen fick nämligen benämningen ”bisarr teater”.
Bandets Hemsida