Fight Club
6 mars '06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 OrangeClub – Det ska bli kul att spela någon annanstans än i Södertälje, säger Johannes i Orange Club.
Bandet lirar någon form av rock – en snävare definition vill man inte slänga sig med. Det var för drygt ett decennium sedan som det före detta Nirvana-coverbandet bestämde sig för att börja spela eget material och ”med glimten i ögat” bildade Orange Club. Idag är man ett band med mycket ärlighet och energi, vilket kommer att synas på scen.
Bandets Hemsida 20:30 Stupidity – Det här är garagerock. Vi är ju femtiotalister hela högen.
– Nej, det är vi ju inte! Bara hälften.
Hur det än ligger till med ålder är det klart att bandmedlemmarna i Stupidity har hållit på med musik ett bra tag. Bandet utgörs av gamla Eager Beaver som på 80-talet drog iväg på fyra Englandsturnéer. Idag spelas deras musik på amerikansk radio, de som släpper sin CD i september och väntar med spänning på skivkontrakt från något europeiskt bolag.
Bandets Hemsida 21:00 Georgia Barbershop Postmodern poppunk. Definitionen av musikstilen kommer som ett snabbt svar från killarna i Georgia Barbershop. Inför tisdagens spelning har man höga förväntningar. Mest av allt hoppas bandet på att Stockholmspubliken ska tycka om låtarna. Tidigare har man mest haft spelningar hemma i Västmanland. Vad har publiken att se fram emot?
– Det blir riktigt fartig musik helt enkelt.
Bandets Hemsida 21:30 Dancing With Daisy Dancing with Daisy spelade på Fight Clubs scen första gången för ett år sedan – ett gig som sångaren Kalle beskriver som bandets bästa. Men kanske kan alternativrockbandet toppa den spelningen nu på tisdag?
– Det kommer att bli 20 korta, men roliga, minuter. Banduppsättningen, med en sångare som agerar frontfigur, gör det möjligt att leverera en riktigt bra show, säger Kalle.
Rock’n’roll på högsta nivå, alltså.
Bandets Hemsida 22:00 Grand Royal Band – Det är klart vi vill slå igenom. Det är väl därför vi håller på, säger killarna i Grand Royal Band.
Bandet lirar rock’n’roll och den konstellation som vi får se på tisdag har spelat ihop sedan 2001. Inför spelningen utlovar man bra drag och en schysst show.
– Som alltid när vi kör.
För övrigt håller man just nu på att spelar in sin egen skiva, vilken blir klar någon gång i höst.
Bandets Hemsida