Fight Club
7 februari '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Åsa W Band Stämmorna är viktiga i musiken, det är på dom och sången allt byggs. Även om Åsa är den huvudsakliga låtskrivaren samarbetar alla med varandra för att det ”inte är så intressant att bossa själv”. Det som spelas är en form av norrländsk zigenar-soul med bakhäng och kanske inslag av disco, dom är antagligen ganska nära att skapa något helt nytt. Åsa har sjungit både hårdrock, Piaff och gospel och tar med sig allt hon lärt sig med upp på scen.
Bandets Hemsida 20:30 Old News Håll i hatten, bandet är inte gitarrbaserat utan ukulelebaserat! Elukulele! Därför blir det inte så mycket rock utan mer alternativ pop. Synthpop med ukulele kanske? Massa dissonanta klanger men framförallt en MASSA toner som inte alltid känns självklara ihop. Dom sticker ut på ett bra sätt tror dom, utan att vara avant garde för den sakens skull, även om dom är en utmaning i sammanfogningen av deras spretiga musik. Mycket hjärta med ett sting av mörker säger dom och skrattar.
Bandets Hemsida 21:00 Isobel And November Isobel and November är ett försök till kommunikation. Musiken har en tendens till att leva lika fritt som fåglar, och vi vill inte fängsla musiken, utan endast tolka låtarnas färger och sinnestämningar i det ögonblicket vi står på scen. Förhoppningsvis ger det lyssnaren något, vare sig det är värme, inspiration eller en känsla.
Bakom Isobel and November finns Per-Erik Söderberg, låtskrivare, gitarrist och sångare. Med sig på scen har han Jimmy Jönsson på trummor. Budskapet är i den enklaste form: kärlek och respekt.
Bandets Hemsida 21:30 The Mill Då allt för många hårdrockare trodde att namnet Milfoil stod för ”Mothers I’d Like to Fuck-OIL” kände dom sig tvungna att byta. Skivan dom jobbat på i två år är ytterligare försenad men dom har ändå haft tid att jobba på nytt material och att jobba om de gamla låtarna, främst med nya spännande instrument. På FC-spelningen blir det mer ”raka rör”, ingen mandolin eller mandola men dom tror det kommer att bli fantastiskt ändå då deras senaste spelning, på Allhuset, var deras bästa någonsin.
Bandets Hemsida 22:00 La Projeqtue Folk som gillar att dansa robotdansen kommer få sitt lystmäte stillat när det franskaspirerande projektet står på scen, trots att musiken som spelas beskrivs som rock-funk-jazz-pop. En sen kväll med ett ickeuppskattat fransk liveband på Söderhof’s scen fick dom att inse att dom skulle kunna göra något mycket bättre själva: sagt och gjort, fast på engelska. Sticker ut från mängden främst för att dom inte spelar hårdrock, säger dom.
Bandets Hemsida 22:30 Viva Arcadia Efter att nästintill dött av tristess under ett sommarjobb på MotorMännen fick gitarristen inspiration till det nya bandnamnet, en hyllning till Morrisey, Arcade Fire och Llibertines. Även om dom hoppas på världsherravälde misstänker dom att dom kommer sluta som patetiskt coverband på after skin i Åre. Det är fyra desperata unga män som lovar att det inte kommer låta som folk tror när dom spelar.
Bandets Hemsida