Fight Club
6 februari '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Two For Nine På intervjun sitter tre slackers och en slipskarl mittemot mig och gör mig förvirrad. Dom spelar klassisk rock i 70talsstil säger dom, i sina sämsta men också bästa sidor låter de som Jimi Hendrix på crack säger dom men tyvärr har gitarristen tappat framtänderna en gång så det blir inget virtuost spelande med dom. Säger sig vara ”sämst på marknadsföring” och sjukt anonyma men som tur är har dom engagerade kompisar som fixar spelningar åt dom, så bra är dom!
Bandets Hemsida 20:30 The Comedy När bandets egon blev för stora för Linköping flyttade dom till Stockholm där alla har en massa andra band på gång vid sidan om The Comedy, men inget lika lekfullt och utan strikta ramar. Även om hela bandet både spelat och lyssnat en massa på HC ligger TC ett stort kliv därifrån, mer industripunk säger någon och får alla andra till att skratta högt. Det är skräning, energisk rock med marschtakter. Har bytt basist tre gånger under fyra år men den nuvarande är överlägset bäst!
Bandets Hemsida 21:00 Gypsys Heart Dimitri styr med järnhand över de andra medlemmarna och skriver allt av den Deep Purple/Ozzy-inspirerade musiken. Sen de startade för sex månader sen har de spelat i Finsk radio då många i bandet har finskt påbrå och de spelar ”zigenarhårdrock”. På de 20 minuter de har på sig på Stampen tänker de ”köra hårt som fan för att visa vad rockn’ roll handlar om”.
Bandets Hemsida 21:30 Eating Pebble Tredje spelningen på FC! Sen sist har de fått med ännu en låt i en skidfilm: ”Swedish Posse”, där deras låt spelas under de fetaste dropsen, enligt deras egen utsago, samt varit med på en Grooveskiva och spelats en massa på Uppsala studentradio. Tyvärr har basisten tappat sin fingertopp under 16 bordsskivor, och även om han nu lovat sluta inom flyttbranschen tvingades dom ta in en basistvikarie för dom spelar och repar ”som fan”. Är positiva till Mando Diao-hypen.
Bandets Hemsida 22:00 Flying Sandwich Har vi tur får ve se bongotrummor på scenen, annars är det klassisk rocksättning som gäller. Deras trummis började trumma för ett halvår sen när bandet startade och är mer motiverad än någon dom tidigare sett. När de hade sin första spelning på Musslan lyckades de bli portade för evig framtid efter bara halva giget, tydligen hade ägarna, och grannarna, hoppats på något lugnare musik än den punkiga rock’n’roll från sena 60talet som dom spelar.
Bandets Hemsida 22:30 Principe Valiente Fernando, den drivande kraften bakom bandet, startade upp PV för tre år sedan och har bytt medlemmar i stadig takt under tiden men är nöjd sen ett halvår tillbaka. Är förtjust i den romantiska bilden av den godhjärtade prinsen som ska rädda den vackra prinsessan och tycker den passar deras melankoliska men ändå hoppingivande musik. Den är skör med en liten del gothkänsla: Joy Division, Siouxie and the Banshees och lite Interpol-vibbar på sången.
Bandets Hemsida