Fight Club
5 februari '07
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Vanessa När jag frågar om dom är döpta efter 80-talspoppern och Johnny Depps fru Vanessa Paradis ser dom oförstående ut, Joe le Taxi har dom aldrig hört. Däremot funderar dom på att byta ut ett ”S” mot ett ”Z” och försöka slå sig in på dansbandsscenen. Dom gillar kaffe och bullar och att spela emo-rock. ”Typ Deftones” säger den nya basisten men alla andra protesterar kraftigt. Alla är dock överens om att de hatar både Lordi och Mötley Crüe.
Bandets Hemsida 20:30 Lucia é bulimica Namnet är italienska för punk förklarar bandet och vill även påpeka att punken faktiskt lever. Satsar på ett experimentellt vansinne i musiken men på scen är de ganska mesiga tror de själva även om saker oftast ”ballar ur” och slutar i oljud. Detta till trots är de glatt överraskade över de positiva reaktioner de fått på musiken, har som utgångsläge att bli hatade. Dom utlovar en blandning av det mesta mellan hc, dödsmetal och balkan och säger att dom gillar Locust.
Bandets Hemsida 21:00 Lester Ash Med en uppsättning av två sångare/gitarrister och en trummis står dom helt baslösa men är nöjda med det. Musiken är en snällare variant av den skräniga garagerocken och dom tycker sig stå utanför hela genregrejen. Vill gärna ha olika teman på sina spelningar och har vi tur får ve se ett gäng cheer leaders på Fight Clubs scen.
Bandets Hemsida 21:30 Irritable Vad som började som ett tvåmannaband slutade i giftermål vilket fungerar väldigt smidigt när man ska bestämma reptider. Halva delen gillar elektronica och den andra halvans hjärta slår för rocken och möts någonstans på mitten. Till spelningen på FC lånar dom dock in trummor och bas för att få lite mer ljudvägg. Allt som skapas i bandet spelas in på en gång och sen jobbas det ihop i efterhand i datorn, en massa experimentlusta hörs igenom musiken som inspirerats lite av Fugazi och the Knife.
Bandets Hemsida 22:00 Borr … säger dom och namedroppar Black and Decker. Texterna är på engelska men Borr var kort och klatschigt och gav en känsla av ”efterblivenhet” tyckte dom. Spelat ihop i tio år säger somliga, ”näe” näe!” säger andra men till sist enas dom om att det faktiskt är så länge. Anstränger sig mer för att spela rätt än för att göra varje spelning unik, men lovar att åtminstone felspelen är unika till varje gång. Mer poppiga än Tool! Gillar smutsig musik, ”fula” ljud och rundgångar och kanske lite falskhet.
Bandets Hemsida 22:30 Diesel Down Med mottot ”hårdare än White Snake!” har de lyckats med allt de gett sig in på det senaste året, kanske mest för att White Snake inte är så hårda. Dom vill inte skapa något eller återskapa den gamla gubbrocksgenren men vill kanske förändra musikvärlden. Musiken lutar nu mer åt Deep Purple än Black Sabbath och de är säkra på att hela idén bakom gubbrocken förändrats, man behöver inte tänka på mossiga band som Creedence och Status Quo när man hör ordet längre.
Bandets Hemsida