Fight Club
7 december'06
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Rex Trubaduren, minnesångaren och singer/songwriter-fjanten Rex har är tillbaka på Fight Club. I juni hade Rex sin releasespelning för sin senaste platta "Konstiga grejer - Djur, troll & människor" på Fight Club. Då framträdde han ensam med akustisk gitarr men denna gång kommer han ta med sig hela bandet. Galanta lieds med läckra vibbar väntas! Bandets Hemsida 20:30 Juniper Hill Vill man se en ösig konsert är det Juniper Hill man ska se. ”Det kommer att bli en intensiv spelning där balladerna åker ut och de snabba låtarna kommer in”. Det blir skitig rock och en del punk när ett mer avslappnat Hillaz, som de internt kallar sig, ställer sig på scen. Men det är inte första gången de spelar på Fight Club, utan det har de gjort förr, och de ser fram emot att få spela igen eftersom det är ett skönt, litet och intimt spelställe. Helt rätt för en svettig och ösig konsert med andra ord.
Bandets Hemsida 21:00 Winston Här är ett band där musiken ligger helt rätt i tiden. Den dansanta indiepoprocken kommer att levereras med flashiga synthräkor och man kör låtar där melodierna gärna sätter sig i huvudet. ”Fokus har alltid varit på att göra ganska medryckande, lite trallvänliga låtar. Vi har det som ett litet signum”. Det blir popröj och ganska fartiga låtar och de tycker att det ska bli väldigt roligt att få komma och spela. Så faller denna musik i smaken är det här en spelning man inte får missa.
Bandets Hemsida 21:30 Sebastian Fors & the Ones That Got Away Precis hemkomna från en showcase-turné i Spanien tillsammans med band som Sugarplum Fairy och Suburban Kids With Biblical Names ställer sig nu det till stor del småländska bandet på Fight Club’s scen. De tycker att det ska bli roligt att spela i Stockholm och hoppas på en publiktät kväll. Och gillar man musik som amerikans folk, alternative country och rockpop är det här helt rätt band att se.
Bandets Hemsida 22:00 The Big Picture Detta är singer songwriter-projektet med Mikael Salomonsson i spetsen. Men på senare tid har det utvecklats till någon form av pop, möjligtvis indiepop tillsammans med kompbandet. Och när de spelar låter det bra, så bra att de till och med nyligen blev veckans demoband på digfi.com och i Uppsalas studentradio. Klubbar i länder som England, Spanien och Danmark har inte heller väntat med att höra av sig. Och hör publiken av sig till bandet kanske de till och med levererar en Ace of Bace-låt.
Bandets Hemsida 22:30 Humble Gathering Att spela med hela hjärtat tycker Fight Club’s första Hiphop-band är viktigt. Och spelar med hela hjärtat gör de. Det blir alltid mycket röj och dans på deras spelningar. Kul ska det bli att få spela på Stampen också eftersom man kommer så nära publiken. Men det är inte bara hip-hop som gäller i det här bandet, utan här blandas influenser in från alla stilar. Från rock till funk till reggae, så länge det är bra funkar allt!
Bandets Hemsida